ΑρχικήinetΤο Amazon και ο νεοναζισμός

Το Amazon και ο νεοναζισμός

Ένα από τα πράγματα που απεχθάνομαι είναι η γνωστή φράση: “Σου τα έλεγα, εγώ”. Όμως μερικές φορές, οι καταστάσεις και τα γεγονότα, έρχονται έτσι που εμμέσως την χρησιμοποιούμε.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί ως ιστοσελίδα στις τακτικές των εταιρειών και ιδιαίτερα σε αυτές που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και είναι πακτωλοί χρημάτων.
Δεν έχουμε κρύψει την αποστροφή μας σε τακτικές αυτών των εταιρειών που πρωτίστως και μοναδικώς είναι άπληστες και χρηματοκεντρικές.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε έρθει σε ρήξη στα σχόλια με αναγνώστες για τέτοιες δημοσιεύσεις.
Μα συγχρόνως δεν είναι και λίγες οι δημοσιεύσεις μας που επιχειρηματολογούμε, μιλώντας για έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που μας έχει γαλουχήσει η προπαγανδα και τα ΜΜΕ, με το καπιταλιστικό σύστημα.
Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους οι τακτικές σχεδον όλων των πολυεθνικών και των μεγάλων εταιρειών, στηρίζονται σε απολυταρχικά πρότυπα καταπίεσης των εργαζομένων, εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας από τους καταναλωτές (τι απαίσια λέξη αυτή).
Σαν άνθρωπος αρνούμαι πλέον να είμαι πελάτης εταιρειών, αρνούμαι να είμαι καταναλωτής και στο μέγιστο έχω αποκόψει αγοραστικές  και εμπορευματοποιημένες συνήθειες και πάνω απ’ όλα τις πλαστές ανάγκες που γαλουχούν οι εταιρείες, οι διαφημίσεις και τα εξαγορασμένα ΜΜΕ.
Όλα γίνονται για τα φράγκα, όλα γίνονται για τα αφεντικά και όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.
Πλησιάζει ο καιρός που επίσημα και με νομοθετήματα, θα είσαι υποχρεωμένος να καταναλώνεις και μόνο και όχι μόνο αυτό, μα ότι αγοράζεις ΔΕΝ θα σου ανήκει, μα θα παραμένει ιδιοκτησία της εταιρείας. Αυτό άλλωστε συμβαίνει εδώ και χρόνια σε αρκετούς τομείς και ένα από αυτά είναι και το λογισμικό. Τρανό παράδειγμα τα Windows της Microsoft, τα οποία ΔΕΝ σας ανήκουν, μα τα έχετε υπό ένα είδος ενοικίασης. Αν καποιος διαβάσει τους όρους χρήσης και τα υπόλοιπα μπορεί να τα εξακριβώσει.
Στα χνάρια αυτά, έχοντας προφανώς ως πρότυπο την δικτατορία της Apple (μην ξεχνάμε τα εργοστάσια στην Κίνα, τα μεσοπέλαγα πλοία σε διεθνή ύδατα, με τους εργαζόμενους σκλάβους) και τις τακτικές άλλων μεγαλοεταιρειών και με καλά κρυμμένες τις τακτικές της αναπτύχθηκε από το πουθενά η εταιρεία Amazon.
Τα τεράστια κέρδη της, προήλθαν κατ’ αρχάς από τις ΗΠΑ, όπου ο λαός εκεί, ακόμα και οι ακτιβιστές, δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με άλλες κουλτούρες που έχουμε δει στην Ευρώπη (κοινωνικά, ταξικά, εργατικά, λαϊκά, φιλοσοφικά, αναρχικά, και άλλα) και είναι γαλουχημένοι σε ένα καθεστώς καταναλωτικό και έχοντας πλασματικές ανάγκες τις οποίες προσπαθούν διακαώς να καλύψουν.
Δεν είναι καθολου τυχαίο πως σε ποσοστό άνω του 95% οι πολυεθνικές, έχουν ως έδρα τις ΗΠΑ, όπως φυσικά και οι μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, όπου εκεί το ποσοστό είναι ακόμα πιο υψηλό. Και το αν υπαρχουν στις ΗΠΑ, εταιρείες κολοσσοί από άλλες ηπείρους (όπως πχ από την Ασία), αυτό γίνεται για συγκεκριμένους λόγους και μόνο που είναι προς όφελος της οικονομίας τους.
Δεν θα κάνουμε ανάλυση αυτού, καθώς δεν είναι η δουλειά μας, μα ούτε και ο σκοπός του άρθρου.

Το γεγονός είναι ένα: Πως ο καπιταλισμός και οι τακτικές του φασισμού συμβαδίζουν και δεν έχουν την παραμικρή διαφορά. Ο φασισμός, η μάλλον οι τακτικές του, είναι η σημαία των αφεντικών.
Η λέξη είναι μια και ονομάζεται εκμετάλλευση. Εκμετάλλευση του ανθρώπου. Από τον εργαζόμενο, μεχρι τον αγοραστή των προϊόντων η υπηρεσιών τους.
Και έχοντας γίνει σαφή κάποια πράγματα που πρέπει να καταλάβει ο αναγνώστης, να περάσουμε στην κεντρική είδηση, η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με όλα τα παραπάνω.
Μετά την Foxconn, o φασισμός και ο ναζισμός έρχεται να ξαναχτυπήσει μέσω της Amazon και με τους σύγχρονους σκλάβους αυτής.
Θα μεταφέρω την παρακατω είδηση αυτούσια, όπως κυκλοφόρησε στα μέσα. Το γιατί τα δοτά μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν το σύστημα, δημοσιεύουν τέτοιες ειδήσεις, είναι μια άλλη ιστορία που ελπίζω κάποια στιγμή σε μελλοντικό άρθρο, να την αναλύσουμε, καθώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Amazon
Η είδηση, επί λέξη, είναι η παρακάτω:

Οι σύγχρονοι σκλάβοι της Amazon

Σάλο έχει προκαλέσει στη Γερμανία το ντοκιμαντέρ του ARD που καταγγέλλει ότι η Amazon προσέλαβε προσωπικό ασφαλείας που σχετίζεται με νεοναζιστική οργάνωση για να εκφοβίζει τους αλλοδαπούς υπαλλήλους της.

Στο ντοκιμαντέρ καταγράφεται η πολιτική της Amazon απέναντι στους 5.000 υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη που προσέλαβε για να εργαστούν προσωρινά στα κέντρα συσκευασίας και διανομής στη Γερμανία.Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι εργάτες, είναι διαρκώς παρόντες φύλακες από την εταιρεία HESS Security, οι οποίοι φορούν μαύρες στολές, μπότες και έχουν όλοι στρατιωτικού τύπου κούρεμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φύλακες προσελήφθησαν για να “διατηρούν την τάξη”.

 

 

 

Μάλιστα, προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι οι φύλακες συχνά έψαχναν στα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες όπου διέμεναν οι εργάτες, οι οποίοι σε μαρτυρίες τους εμφανίζονται φοβισμένοι. Σύμφωνα με μία ισπανίδα, οι φύλακες τους έλεγαν ότι εκείνοι είναι ο νόμος. Μία άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι την πέταξαν έξω από το δωμάτιο που μοιραζόταν με άλλες πέντε επειδή στέγνωσε τα ρούχα της στο καλοριφέρ.

Αρκετοί από τους φύλακες φαίνεται να φορούν ρούχα βερολινέζικης φίρμας που έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά στη Γερμανία ενώ υποσημειώνεται ότι η Amazon έχει σταματήσει να πουλά τα ρούχα της συγκεκριμένης εταιρείας από το 2009. Οι ρεπόρτερ που επιμελήθηκαν το ντοκιμαντέρ ανέφεραν ότι οι φύλακες της HESS τους έδιωξαν από τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν μαζί με τους εργάτες όταν διαπίστωσαν ότι είχαν κάμερες πάνω τους και καθώς αρνήθηκαν να τους παραδώσουν το υλικό, τους κράτησαν επί μία ώρα πριν παρέμβει η αστυνομία και αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εργάτες στα διαμετακομιστικά κέντρα είχαν οκτάωρες βάρδιες όπου συσκεύαζαν τα προϊόντα της εταιρείας. Φτάνοντας στη Γερμανία έμαθαν ότι θα πληρωθούν λιγότερο από όσο είχαν αρχικά συμφωνήσει αλλά δεν είχαν επιλογή καθώς εάν αρνούνταν θα έπρεπε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Παρά την αίσθηση που προκάλεσε το ρεπορτάζ και το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Amazon στο Facebook κατακλύστηκε από παράπονα, δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από την HESS Security ή την Amazon.

 

(η ελληνική μετάφραση είναι από την (κατ’ όνομα) Ελευθεροτυπία (enet.gr).
Η πρότυπη δημοσίευση είναι από το independent.co.uk.

To video που ακολουθεί, είναι στα Γερμανικά και θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους, προκειμένου να το καταλάβετε:

Ίσως αυτό βοηθήσει κάποιους εκεί έξω, να καταλάβουν το γιατί 70 χρόνια μετά το φασιστικό/ναζιστικό κίνημα ανθεί στην ευρώπη και σε χώρες υπόδουλες, όπως η ελλάδα.
Να θυμίσουμε ακόμα πως η Canonical, είναι εταίρος της Amazon και πως έχει ενεργοποιημένο από default το lens με τις αναζητήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας (είναι πολλά τα λεφτά) και πριν κάποιο διάστημα, είχε γίνει και ένας σχετικός σάλος γι’ αυτό και προφανώς όχι άδικα.
Την αντιμετώπιση της Amazon στους αγοραστές των προϊόντων της, μπορείτε αφ’ ενός να την καταλάβετε από τις τιμές των προϊόντων της, μα κυρίως από το πιο δημοφιλές παράδειγμα που αφορά τα ebooks (και βέβαια όχι μόνο αυτά).

Όποιος κατάλαβε την πραγματικότητα, πέρα από την είδηση, και το τι πραγματικά συμβαίνει στην κόσμο και με το σύστημα που ζούμε, το κατάλαβε. Οι υπόλοιποι ας καταναλώσετε, δικαίωμα σας άλλωστε…

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS