ΑρχικήinetΗ Apple καταντάει γελοία, πατέντα για το εσωτερικό των καταστημάτων

Η Apple καταντάει γελοία, πατέντα για το εσωτερικό των καταστημάτων

Δεν ξέρω μεχρι που μπορεί να φτάσει η γελοιότητα των ανθρώπων και όλα αυτά με σκοπό την υπερ-κερδοφορία και την πάταξη του ανταγωνισμού, όχι με έντιμους τρόπους, μα με πλάγιες μεθόδους.
Όλοι πλέον, το γνωρίζουν πως η Apple έχει ξεφύγει στην κατοχύρωση πατεντών και στις μηνύσεις, χάριν αυτών, σε οπουδήποτε αυτή κρίνει.
Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τα όρια του κάπως αστείου και περνάει σε άλλες διαστάσεις.
Βέβαια οι άμεσοι υπεύθυνοι είναι οι δικαστές και το γραφείο διπλωμάτων των ΗΠΑ (και όχι μόνο).
Και αν νομίζετε πως η φαντασία σας μπορεί να φτάσει το μυαλό των ανθρώπων που μηχανεύονται όλα αυτά εκεί στο βασίλειο της μηλαρίας, απατάστε οικτρά.
Ποιος θα περίμενε πότε πως η μια εταιρεία η οποία είναι από τις πιο κερδοφόρες του πλανήτη πως θα κατοχύρωνε πατέντα για το εσωτερικό διαρρύθμισης των καταστημάτων.
Και ακόμα περισσότερο ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως θα υπήρχε ένας δικαστής με σώας τα φρένας που θα ενέκρινε κάτι τέτοιο;
Και πάλι όμως, απατάστε ακόμα πιο οικτρά!

apple-store

εσωτερικό ενός καταστήματος της Apple

Η Apple λοιπόν, όπως όλα δείχνουν πέτυχε την κατοχύρωση ακόμη μιας πατέντας η οποία αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση των καταστημάτων λιανικής πώλησης προϊόντων της και πιο συγκεκριμένα τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου αυτών.
Κατέχει πλέον την πατέντα με αριθμό: US Trademark 85036990, για για τον “ξεχωριστό σχεδιασμό και τη διάταξη του εσωτερικού των καταστημάτων.
Η αίτηση αυτή κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 και χορηγήθηκε την 22α Ιανουαρίου 2013.
Αυτό πιο απλά σημαίνει πως αν κάποια η κάποιες εταιρεία/ες έχουν εντός του καταστήματος τους  μακρύ ορθογώνιο τραπέζι, είναι βέβαιο πως θα βρεθεί στα δικαστήρια με την Apple, με την κατηγορία της παραβίασης εμπορικού σήματος της εταιρείας, δικαίωμα που της δίνει η εν λόγω πατέντα:

Apple Trademark Retail Store
Ακόμα αναφερονται και οι χρωματικές αποχρώσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η σαφής απόχρωση. Ναι καλά διαβάζετε, εκτός από τα μακρόστενα τραπέζια, κατοχύρωσε και χρώματα. Και χωρίς να υπαρχουν οι συγκεκριμένες αποχρώσεις αναγραφόμενες, το θέμα και πάλι είναι ανοιχτό, δίνοντας την ευχέρεια στην Apple, να μηνύσει όποιους αυτή θέλει!

Προφανώς η συγκεκριμένη πατέντα, δεν πιάνει όλων των ειδών τα καταστήματα, μα μόνο όσα έχουν αντίστοιχα είδη, μα αυτό και πάλι είναι ανοιχτό, διαβάζοντας αναλυτικά καποιος το συγκεκριμενο PDF, όπου αναγράφονται οι λεπτομέρειες της εν λόγω πατέντας και συγχρόνως ενθυμούμενοι πως έχει κάνει μήνυση, ακόμα και σε καφετέρια! (δείτε το).
Από την άλλη μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη εταιρεία, κατοχύρωσε με πατέντα και τις στρογγυλεμένες γωνίες σε ηλεκτρονικές συσκευές (!!), οποτε δεν υπάρχει καμία λογική και σαφώς όλα καταμαρτυρούν το σάπιο και το βρώμικο που υπάρχει στις πολυεθνικές και όχι μόνο, καθώς όλα αυτά δεν γίνονται αν δεν υπαρχουν οι δικαστές και οι προκάτ νομοθεσίες.

Σαν άνθρωπος είμαι ενάντια σε κάθε εμπορευματοποίηση και ειλικρινά σιχαίνομαι όλες αυτές τις εταιρείες ασχέτως έδρας που εκμεταλλεύονται στυγνά τους ανθρώπους με τις ευλογίες των κεντρικών κυβερνήσεων.
Ο κόσμος μας θέλει αλλαγή εδώ και τώρα και να στείλουμε οριστικά στο φέρετρο, τέτοιες τακτικές και όλων των ειδών τα αφεντικά….

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS