ΑρχικήsecurityH Apple Inc δέχθηκε επίθεση από τους hackers που επιτέθηκαν στο Facebook

H Apple Inc δέχθηκε επίθεση από τους hackers που επιτέθηκαν στο Facebook

Το πρακτορείο Reuters με μια αποκλειστική δημοσίευση αναφέρει ότι υπολογιστές της Apple Inc δέχθηκαν επίθεση από τους ίδιους hackers που επιτέθηκαν στο Facebook Inc, αλλά δεν φαίνεται να έχουν υποκλαπεί δεδομένα. Η εταιρεία δήλωσε σήμερα την επίθεση σε μια άνευ προηγουμένου αποδοχή μιας εκτεταμένης παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Apple Hacked

Το Facebook αποκάλυψε την Παρασκευή ότι άγνωστοι hackers εντοπίστηκαν να προσπαθούν να παραβιάσουν την ιστοσελίδα από την Κίνα με μια εξελιγμένη επίθεση αφού είχαν διεισδύσει στους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων της, αλλά δεν ανέφερε περαιτέρω πληροφορίες.

Η Apple, η οποία συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής του νόμου για να εντοπίσει τους hackers, δήλωσε στο Reuters ότι μόνο ένας μικρός αριθμός υπολογιστών Macintosh των εργαζομένων της παραβιάστηκαν, αλλά “δεν βρήκαν κανένα στοιχείο ότι πήραν δεδομένα από την Apple.”

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα εργαλείο αργότερα σήμερα για την προστασία των καταναλωτών της έναντι του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS