ΑρχικήsecurityΗ Apple κυκλοφορεί κρίσιμα updates μετά την επίθεση από hackers

Η Apple κυκλοφορεί κρίσιμα updates μετά την επίθεση από hackers

Όπως αναφέραμε πρώτοι σε χθεσινή δημοσίευση η ίδια ανώνυμη ομάδα που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για την επίθεση στο Facebook παραβίασε “ένα μικρό αριθμό” Macs της Apple. Η Apple κατάφερε γρήγορα να εντοπίσει το κακόβουλο λογισμικό και να το αντιμετωπίσει, με μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού.

Η Apple ανέφερε στο All Things D ότι η εταιρεία “έχει εντοπιστεί το κακόβουλο λογισμικό που μόλυνε έναν περιορισμένο αριθμό Mac μέσω μιας ευπάθειας του Java plug-in στα προγράμματα περιήγησης.”

Java-Security-Update

“Το κακόβουλο λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον της Apple, αλλά και σε άλλες εταιρείες, διαδόθηκε μέσω ενός δικτυακού τόπου ανάπτυξης λογισμικού,” αναφέρει η Apple.

Οι αναφορές λένε ότι οι hackers παραβίασαν τα Macs της Apple με τον ίδιο τρόπο που επιτέθηκαν στο Facebook πρόσφατα.

Η Apple παρείχε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την ευπάθεια στο The Loop, δηλώνοντας ότι, “Το OS X Lion, Macs έχει κυκλοφορήσει χωρίς να έχει εγκαταστημένη τη  Java και σαν ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας το OS X απενεργοποιεί αυτόματα τη Java αν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 35 ημέρες.”

“Για προστασία των χρηστών Mac που έχουν εγκαταστήσει τη Java, δίνουμε στην κυκλοφορία μια ενημερωμένη έκδοση του Java malware removal tool που θα ελέγχει τα συστήματα Mac και θα αφαιρεί το κακόβουλο λογισμικό, αν υπάρχει,” δήλωσε η εταιρεία.

Η Java για Mac OS X 10.6 Update 13 είναι τώρα διαθέσιμη για download σε συστήματα που τρέχουν Mac OS X v10.6.8 Snow Leopard. Για τους χρήστες του OS X 10,7 (Lion) και παλαιότερα, υπάρχει η Java για OS X 2013-001.

Δείτε και κατεβάστε το update  http://support.apple.com/kb/HT5651

Δείτε και κατεβάστε το update http://support.apple.com/kb/HT1222

Η ενημερώσεις διαμορφώνουν τα προγράμματα περιήγησης, για να μην χρειάζονται πια να τρέχουν Java applets αυτόματα. Αυτό ισχύει και για τα συστήματα που έχουν ήδη εγκαταστήσει τη Java για Mac OS X 10.6 update  9 ή και νεότερες εκδόσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS