ΑρχικήinetH λειτουργιά της Apple είναι περίεργη χωρίς τον Steve Jobs λέει ο...

H λειτουργιά της Apple είναι περίεργη χωρίς τον Steve Jobs λέει ο πρόεδρος της Apple

art-levinson

Έχουν περάσει 16 μήνες από τη μέρα που ο Steve Jobs έφυγε από τη ζωή, και παρόλο που η Apple έχει κυκλοφορήσει αρκετά νέα προϊόντα και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, σε κάποιους από τους πιο κοντινούς φίλους του Steve Jobs η απουσία του εξακολουθεί να είναι αισθητή.

Ο πρόεδρος της Apple, Art Levison, ήταν στενός φίλος και συνεργάτης του Steve Jobs και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Apple από το 2000. Όταν ρωτήθηκε το πως είναι να χειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο τώρα που έφυγε ο Steve Jobs, ο Levison είπε μόνο μια λέξη, “περίεργα”.

Ο Levison σε συνέντευξη του στο Stanford’s Graduate School of Business, μίλησε για τον Jobs, τα κέρδη της Apple, και πως είναι να είσαι στο διοικητικό συμβούλιο χωρίς τον Steve Jobs.

Δεν έχει ύπαρξη στιγμή που να μπαίνω στην αίθουσα συνεδριάσεων και να μη μου λείπει ο Steve. Ήταν μοναδικός στο είδος του. Ο Steve Jobs δεν ήταν έτσι όπως τον έβλεπε το κοινό.

Στη συνέχεια, ο Art μίλησε και για το εάν το διοικητικό συμβούλιο επιβάλει τη κατεύθυνση που θα πάρουν τα νέα προϊόντα. Σύμφωνα με εκείνον ενώ βλέπουν τα προϊόντα 6 με 18 μήνες πριν τη κυκλοφορία τους, δεν ασκούν πραγματικά κάποια επιρροή πάνω στο design ή στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν είναι εκεί για να καθορίζει τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Είναι εκεί για να πει τη γνώμη του. Είναι εκεί ως πηγή. Και τέλος είναι εκεί για να προσλαμβάνει και να απολύει τον Διευθύνων Σύμβουλο(CEO)

Αν και η Apple πέρασε αρκετές δυσκολίες το περασμένο χρόνο με τον Tim Cook στο τιμόνι, τα πράγματα το τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να καλυτερεύουν, όποτε το διοικητικό συμβούλιο δεν θα έχει και πολύ δουλειά για κάποιο διάστημα ακόμα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS