ΑρχικήsecurityGoogle βελτιωμένη ασφάλεια των λογαριασμών σας

Google βελτιωμένη ασφάλεια των λογαριασμών σας

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προσπαθήσετε να εισέλθετε σε κάποιον από τους online λογαριασμούς σας και να διαπιστώσετε ότι κάποιος άλλος έχει πάρει τον έλεγχο χωρίς την άδειά σας. Αυτό συνέβαινε συχνά στο παρελθόν σε αρκετούς που χρησιμοποίησαν τις online υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail.

Αυτή την εβδομάδα, η Google δημοσίευσε στο blog της ότι έχει λάβει περισσότερα μέτρα για μια καλύτερη προστασία στους λογαριασμούς των χρηστών της από τέτοιες δραστηριότητες. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2010, όταν η Google παρατήρησε ότι οι hackers είχαν αλλάξει τους τρόπους που δοκίμαζαν να “σπάσουν” λογαριασμούς.

 

google hack stats

 

Το blog αναφέρει:

Έχουμε δει τους επιτιθέμενους να χρησιμοποιούν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για να σπάσουν ένα εκατομμύριο διαφορετικούς λογαριασμούς της Google κάθε μέρα, κάτι που επαναλαμβάνετε για εβδομάδες όλο το χρόνο. Κάποιοι μάλιστα προσπάθησαν κάνοντας sign-ins σε 100 λογαριασμούς ανά δευτερόλεπτο.

Η λύση της Google ήταν να δημιουργήσει ένα μεγάλο αριθμό μεταβλητών, πάνω από 120, στην πραγματικότητα, που τσεκάρονται κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να εισέλθει σε ένα λογαριασμό της Google, αναφέρει το Neowin. Εάν κάτι δεν συμφωνεί με τις μεταβλητές, όπως ας πούμε η προσπάθεια πρόσβασης ενός λογαριασμού από μια διαφορετική χώρα, η Google θα ζητήσει από το χρήστη να απαντήσει σε μια ερώτηση ασφαλείας ή να δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS