ΑρχικήinetNASA εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζει βροχή στον Ήλιο

NASA εντυπωσιακό βίντεο παρουσιάζει βροχή στον Ήλιο

Ίσως πιστεύετε ότι η βροχή είναι ένα  αποκλειστικά γήινο φαινόμενο. Όμως απ’ότι φαίνεται δεν είναι έτσι αφού είναι κάτι που συμβαίνει και στον ήλιο. Αν βέβαια είστε πρόθυμοι να παραβάλλεται για λίγο τον ορισμό της βροχής.

Το παρατηρητήριο της Solar Dynamics της NASA κατέγραψε πέρυσι μερικές εντυπωσιακές εικόνες μιας δραστηριότητας στον ήλιο πέρυσι και σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της εκδήλωσης.

“Στις 19 Ιουλίου 2012, μια έκρηξη σημειώθηκε στον ήλιο που δημιούργησε μια μέτρια ισχυρή ηλιακή λάμψη με ένα εκθαμβωτικό μαγνητικό φαινόμενο  γνωστό και ως στεφανιαία βροχή. Το ζεστό πλάσμα στο στέμμα ψύχεται και συμπυκνώνεται κατά μήκος ισχυρών μαγνητικών πεδίων στην περιοχή”, αναφέρει η NASA.

raining sunN

“Τα μαγνητικά πεδία, είναι αόρατα, αλλά το πλάσμα που υπάρχει αναγκάζεται να κινηθεί κατά μήκος των γραμμών, έτσι εμφανίζονται έντονα και ακραία υπεριώδη μήκη κύματος από 304 Angstroms, τα οποία περιβάλλουν τους τομείς καθώς πέφτουν αργά πίσω στην επιφάνεια του Ήλιου”, προσθέτει στην περιγραφή του φαινομένου.

Οι εκρήξεις δημιουργούν κάτι σαν μια φωτοβολίδα και καταφέρνουν να ωθήσουν υλικό του ήλιου στο διάστημα δημιουργώντας πύρινες γλώσσες που υπαγορεύονται από ισχυρά μαγνητικά πεδία στο ηλιακό στέμμα.

Στο βίντεο εμφανίζοται και τα τρία, μια ηλιακή έκλαμψη, μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη και, τέλος, η «στεφανιαία βροχή.” Κάθε δευτερόλεπτο του βίντεο αντιπροσωπεύει έξι λεπτά σε πραγματικό χρόνο. Ολόκληρη η εκδήλωση διήρκεσε εννέα περίπου ώρες.

Δείτε το βίντεο

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS