ΑρχικήinetHewlett Packard Slate 7 tablet 7'' με €130 ευρώ

Hewlett Packard Slate 7 tablet 7” με €130 ευρώ

Ένα tablet σχετικά πολύ χαμηλού κόστους στο οποίο δεν λείπει τίποτα από την εμπειρία των υπηρεσιών της Google και του Android πρόκειται να διαθέσει από τον Απρίλιο του 2013 η Hewlett Packard. Από την έκθεση Mobile World Congress, η εταιρεία ανακοίνωσε το Slate 7 (Slate7) των 169 δολαρίων (130 ευρώ), στο οποίο δίνει έμφαση στην οθόνη, στην αυτονομία, στην φορητότητα και φυσικά, στην εκτύπωση.

Το Slate 7 είναι ένα tablet με οθόνη διαγωνίου 7 ιντσών με διαστάσεις 10,7 x 197 x 116 χιλιοστά και βάρος 369 γραμμάρια. Η επεξεργαστική του ισχύς αντλείται από έναν διπύρηνο ARM Cortex-A9 στα 1,6 GHz, με εσωτερική μνήμη 8GB, Android 4.1 Jelly Bean και υποδοχή για την επέκταση της χωρητικότητας της μνήμης μέσω καρτών microSD. Σχετικά με το πάνελ της οθόνης, η Hewlett Packard εξηγεί πως έχει επενδύσει στην τεχνολογία που ονομάζεται High-aperture-ratio Field Fringe Switching (HFFS), χάρη στην οποία γίνεται εφικτή η θέαση του περιεχομένου της οθόνης υπό αμβλεία γωνία, δηλαδή από περισσότερους θεατές, υποσχόμενη ότι φωτογραφίες και βίντεο θα εμφανίζονται ικανοποιητικά ακόμα και υπό το φως του ήλιου.

Έμφαση δίνει ο κατασκευαστής και στην αυτονομία του οικονομικού Slate 7, αφού υπόσχεται 5 ώρες αναπαραγωγής βίντεο με μια φόρτιση.

Το HP Slate 7 διαθέτει επίσης κάμερα 3Μpixel στο πίσω μέρος και VGA στο μπροστινό για video, φωτογραφίες και chatting.

Με την εφαρμογή HP ePrint, οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν εύκολα είτε βρίσκονται σπίτι, είτε εν κινήσει. Η «δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης σχεδόν από οποιαδήποτε εφαρμογή» είναι ενσωματωμένη στο Slate 7, επισημαίνει η HP. O χρήστης επιλέγει HP ePrint για να τυπώσει απευθείας από τις περισσότερες εφαρμογές, χωρίς να ανοίξει τίποτα άλλο, εξηγεί.

Όπως πιστοποιεί η Google, όλες οι εφαρμογές της σουίτας Google Mobile εκτελούνται απρόσκοπτα στο Slate 7, δηλαδή οι εφαρμογές/υπηρεσίες Gmail, Google Drive και Google+ Hangouts για ομαδικό video chat, YouTube και η πρόσβαση στα apps στο Chrome Web Store και το Google Now και το Google Search.

Με το Slate 7, η Hewlett Packard κάνει μια πρόταση στον τελικό καταναλωτή που αναζητά ένα οικονομικό και συνάμα ποιοτικό τάμπλετ. Η επαγγελματική πρόταση της HP είναι το ElitePad 900 με Windows 8 και ετοιμάζει μια ακόμα για όσους χρειάζονται μια ταμπλέτα για δουλειά και διασκέδαση, δηλαδή κάτι που φαίνεται πως όλοι οι κατασκευαστές έχουν αντιληφθεί -μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και υπό διαχείριση από τμήματα IT επιχειρήσεων που επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους συσκευές στην δουλειά.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Hewlett Packard δημιούργησε ένα νέο τμήμα, το Mobility Global Business Unit, με επικεφαλής τον Αλμπέρτο Τόρρες στην θέση του Senior Vice President. Ο Τόρρες προέρχεται από τη Nokia, όπου ασκούσε καθήκοντα vice president και επέβλεπε την ανάπτυξη των προϊόντων και της πλατφόρμας  MeeGo. Από την Βαρκελώνη, ο επικεφαλής του τμήματος Mobility, δήλωσε πως η HP θα ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για tablets, συνδυάζοντας διάφορα λειτουργικά συστήματα.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS