ΑρχικήsecurityBradley Manning δήλωσε ένοχος, δέχτηκε ότι ήταν πηγή του WikiLeaks

Bradley Manning δήλωσε ένοχος, δέχτηκε ότι ήταν πηγή του WikiLeaks

Ο Bradley Manning ομολόγησε την ενοχή στην κατηγορία που τον ήθελε να είναι η πηγή του WikiLeaks. Αν και δήλωσε ένοχος στο ότι παρέδωσε μυστικά των ΗΠΑ στο WikiLeaks αρνείται μια σοβαρότερη κατηγορία, αυτή που τον θέλει να “βοήθησε τον εχθρό”. Η συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να του αποφέρει μια ισόβια κάθειρξη σε στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ.

Μέσω του δικηγόρου του, David Coombs, ο στρατιώτης ομολόγησε την ενοχή του σε 10 μικρότερα παραπτώματα που περιλαμβάνουν κατοχή πληροφοριών και εκούσια επικοινωνία με μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο για όλα τα δεδομένα που αποκάλυψε στο WikiLeaks. Αυτό καλύπτει τη λεγόμενη “δολοφονία ασφάλειας”, το βίντεο της επίθεσης του ελικοπτέρου Apache στο Ιράκ, και πολλά άλλα.
Η κάθε μια από αυτές τις μικρότερες κατηγορίες μπορεί να του επιφέρει από μια διετή φυλάκιση κατ ‘ανώτατο όριο και έτσι συνολικά θα είναι για τουλάχιστον μια 20ετία στη φυλακή.

Bradley Manning leaves the courthouse in Fort Meade

Ο Manning δήλωσε αθώος σε άλλες 12 κατηγορίες οι οποίες σχετίζονται με σημαντικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε αθώος στο ότι “βοήθησε τον εχθρό” -και ότι εις γνώσει του βοηθήσε την al-Qaida να έχει πρόσβαση σε συμαντικές μυστικές πληροφορίες, αφού ήξερε ότι δημοσιεύοντας τις στο διαδίκτυο τις κατέστησε προσιτές στον εχθρό, αναφέρει η guardian.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS