ΑρχικήinetFacebook Graph Search ποιές είναι οι top αναζητήσεις

Facebook Graph Search ποιές είναι οι top αναζητήσεις

Το νέο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό του Facebook, Graph Search έκανε πάταγο, όταν είχε ανακοινωθεί, αλλά από τότε το ενδιαφέρον έχει ατονίσει καθώς δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και νέα.

Το νέο χαρακτηριστικό διατίθεται μόνο σε μερικούς ανθρώπους σαν μια έκδοση beta που χρειάζεται δοκιμές. Οι διαθέσιμοι όμως testers του Facebook Graph Search δεν το χρησιμοποιούν πολύ ή δεν το χρησιμοποιούν σωστά. Αυτός είναι ο λόγος που το Facebook δημοσίευσε μια λίστα με τις πιο “δημοφιλείς” αναζητήσεις, ή μάλλον μια λίστα με πράγματα που το Facebook θέλει να αναζητήσετε.

graph search facebook

Ο πρώτος τρόπος που οι περισσότεροι νέοι χρήστες ξεκινάνε τις αναζήτησεις τους με το Graph Search είναι να πληκτρολογήσουν το όνομα ενός φίλου τους, ή πιο συγκεκριμένα ας πούμε φωτογραφίες των φίλους τους.

Ένα από τα παραδείγματα του Facebook δείχνει τα “Βίντεο των φίλων μου,” ή
“Φωτογραφίες φίλων μου πριν από το 2009” και ούτω καθεξής.

Η φυσική γλώσσα των ερωτημάτων καθιστά ευκολότερο το φιλτράρισμα μόνο για τις φωτογραφίες που χρειάζεστε, δηλαδή “Φωτογραφίες από τους New York Times” ή “υποβρύχια φωτογραφία.”

Το Graph Search είναι επίσης χρήσιμο για τον προγραμματισμό ταξιδιών, το Facebook αναφέρει, για παράδειγμα, την εύρεση ξενοδοχείων κοντά στο σημείο που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, χιονοδρομικά κέντρα, ή για δείτε μέρη που έχετε πάει ποτέ.

Τέλος, το Graph Search μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψετε νέα πράγματα, όπως  “Βίντεο από τηλεοπτικές εκπομπές που άρεσαν στους φίλους μου” ή “Εφαρμογές που άρεσαν στους φίλους μου.”

Συνολικά, αυτό δείχνει οτι Facebook αν και έχει δημιουργήσει ένα αρκετά έξυπνο χαρακτηριστικό οι χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση μιας φυσικής γλώσσας για τις αναζητήσεις. Μπορούμε φυσικά να κατηγορήσουμε τα 15 χρόνια της χρήσης του Google για αυτό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS