ΑρχικήinetZopfli ο νέος αλγόριθμος συμπίεσης της Google για γρήγορο internet

Zopfli ο νέος αλγόριθμος συμπίεσης της Google για γρήγορο internet

Η Google αναζητάει πάντα τρόπους για ένα γρήγορο διαδίκτυο.  Από σήμερα αρχίζει να προωθεί μια νέα μέθοδο συμπίεσης προσπαθώντας να δημιουργήσει μικρότερα αρχεία που αποστέλλονται μέσω των συνδέσεων μας.

Το Dubbed Zopfli, είναι ένας νέος αλγόριθμος συμπίεσης που προσφέρει μια αξιοσημείωτη βελτίωση στα μεγέθη των αρχείων, έχοντας άμεσα αποτελέσματα στους πόρους του κάθε υπολογιστή.

“Ο αλγόριθμος συμπίεσης Zopfli είναι μια νέα, open source γενική βιβλιοθήκη συμπίεσης δεδομένων και πήρε το όνομά του από μια γνωστή Ελβετική συνταγή ψωμιού”, αναφέρει η Google.

zopfli
“Πρόκειται για μια εφαρμογή του αλγόριθμου συμπίεσης Deflate που δημιουργεί ένα μικρότερο μέγεθος εξόδου σε σύγκριση με τις προηγούμενες τεχνικές”. “Το μικρότερο μέγεθος του συμπιεσμένου αρχείου επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου, την ταχύτερη μετάδοση δεδομένων, καθώς και χαμηλότερα latencies στο φορτίο ιστοσελίδας” πρόσθεσε..

Η Google εκτιμά ότι ο νέος αλγόριθμος συμπίεσης θα κάνει τα αρχεία 8% μικρότερα από ό, τι μπορεί να επιτευχθεί με τον δημοφιλή αλγόριθμο zlib σε μέγιστη συμπίεση.

Τα αρχεία που συμπιέζονται με Zopfli μπορούν να αποσυμπιεστούν με τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους.

«Είναι μια απλή συμπίεση. Το υπάρχον λογισμικό μπορεί να αποσυμπιέσει τα δεδομένα που δημιουργούνται από το Zopfli αφού είναι συμβατό με την συμπίεση που χρησιμοποιείται από το gzip, Zip, PNG, HTTP και άλλα,” εξήγησε περαιτέρω η Google.

Η μέθοδος συμπίεσης είναι η πλέον κατάλληλη για στατικό περιεχόμενο ιστοσελίδων, αρχείων δηλαδή που δεν αλλάζουν τόσο συχνά.
Η Google όπως συνηθίζει να κάνει, έχει αφήσει την βιβλιοθήκη ανοικτή για περαιτέρω βελτιώσεις από όποιον έχει κάποια έξυπνη ιδέα. Είναι γραμμένη με C και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη φορητότητα, ώστε και οι άλλοι να μπορούν να την εφαρμόσουν ή να την βελτιώσουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS