Αρχικήinet5χρονος έκανε αγορές 1960 ευρώ από το iTunes

5χρονος έκανε αγορές 1960 ευρώ από το iTunes

Ένας 5χρονος από το Μπρίστολ, κατάφερε να ξοδέψει πάνω ένα 1.700 λίρες Αγγλίας ή 1960 ευρώ σε αγορές μέσω του iTunes προκαλώντας στους γονείς του ένα πραγματικά μεγάλο σοκ, όταν το ανακάλυψαν.

Ο Danny Kitchen, γιος της Sharon και του Greg Kitchen, ήθελε κάποια παιχνίδια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και έτσι ζήτησε από τον πατέρα του να του δώσει τον κωδικό του iTunes App Store για να κατεβάσει μια δωρεάν εφαρμογή.

5-Year-Old

Προφανώς η εφαρμογή δεν ήταν τόσο δωρεάν όσο νόμιζε ο Danny. Σερφάροντας στο App Store ανακάλυψε ότι η Apple είχε παιχνίδια και εφαρμογές που ήταν φτιαγμένες μόνο γι αυτόν. Το αποτέλεσμα το αναφέραμε παραπάνω, ο μικρός καταναλωτής χρειάστηκε  1700 λίρες Αγγλίας για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του.

Μιλώντας στο BBC, η κα Kitchen ανέφερε ότι ο γιος τους κατάλαβε τι είχε κάνει και έβαλε τον πήραν τα κλάματα. Οι γονείς φυσικά δεν γνώριζαν ότι το iOS, προσφέρει γονικό ελέγχο που μπορεί να περιορίσει τη λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών από το  iTunes.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων, η Apple ενημερώθηκε για το περιστατικό και συμφώνησε να επιστρέψει τα χρήματα στην οικογένεια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS