ΑρχικήsecurityHacker κρατούμενος έκανε hacking στα συστήματα της φυλακής

Hacker κρατούμενος έκανε hacking στα συστήματα της φυλακής

Ο μαθητής hacker, εγκέφαλος διαφόρων εγκληματικών ενεργειών που του απέφεραν κέρδη 15 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας και είχε φυλακιστεί, κατάφερε να εισέλθει στο σύστημα της φυλακής που κρατείται!

Ο Nicholas Webber, 21 χρονών, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τη λειτουργία μιας παράνομης ιστοσελίδας, τη GhostMarket που πουλούσε πιστωτικές κάρτες, όχι νόμιμες φυσικά. Ήταν μόλις 17 χρονών όταν ξεκίνησε ένα “υπόγειο” forum που ασχολούνταν με την εμπορία κλεμμένων στοιχείων πιστωτικών καρτών. Στη φυλακή που βρισκόταν, ζήτησε να παρακολουθήσει μαθήματα στην IT τάξη που λειτουργεί για τους κρατούμενους. Φυσικά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό, αλλά ο καθηγητής Michael Fox επέμενε να του δώσουν μια ευκαιρία. Η ευκαιρία του δόθηκε με αποτέλεσμα ο καθηγητής Michael Fox να χάσει την δουλειά του μετά το συμβάν, αναφέρει η Dailymail.
Nicholas Webber

Ο Nicholas Webber, έγινε αντιληπτός ενώ έχει εισέλθει στα συστήματα των υπολογιστών της φυλακής κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος.

Εννοείται ότι οι ενέργειές του προκάλεσαν πανικό στους σωφρονιστικούς, καθώς δεν είναι ακόμα σαφές πάνω σε τι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση.

Ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών επιβεβαίωσε ότι ο Webber είχε εμπλακεί στο περιστατικό αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

Είπε: “Κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού το 2011 το εκπαιδευτικό σύστημα των υπολογιστών ήταν σε HMP Isis μέσα σε ένα κλειστό δίκτυο. Δεν υπήρχε περίπτωση να έχουμε ξένη πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ή ευρύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.”

Το περιστατικό συνέβη ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια μιας νέας φυλακής που στοίχισε £ 110 εκατομμύρια και φτιάχτηκε για να στεγάζει τρόφιμους μικρής ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Καθότι νέα φυλακή υπάρχουν ακόμα αρκετά τεχνολογικά προβλήματα όπως το πρόβλημα στο βιομετρικό σύστημα με την ονομαστική κλήση, ένα σύστημα που παρακολουθεί τους τρόφιμους που αφήνουν ένα ηλεκτρονικό αποτύπωμα κάθε φορά που μετακινούνται από το ένα μέρος της φυλακής σε άλλο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS