ΑρχικήinetΕπιτέλους μαζί μας peer-to-peer για live video streaming

Επιτέλους μαζί μας peer-to-peer για live video streaming

Η γνωστή εταιρεία BitTorrent, προσπαθεί εδώ και αρκετό καιρό να στήσει ένα δίκτυο peer-to-peer για live video streaming πρωτόκολλο, κάτι που φαντάζει αρκετά περίπλοκο. Όμως η BitTorrent είναι έτοιμη και παρουσίασε σήμερα ζωντανά το live peer-to-peer video streaming σε μορφή beta.

Το νέο portal είναι στον αέρα και οι χρήστες που το έχουν ανακαλύψει μπορούν να παρακολουθούν ήδη πολλά streaming. Χρειάζεται μόνο μια εγγραφή για να μπορέσετε να μεταδώσετε το δικό σας streaming.

bitorrent video stream

Και βέβαια όπως μας έχει συνηθίσει η BitTorrent, όλα είναι δωρεάν για τώρα τουλάχιστον. Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσουν ένα plugin για να παρακολουθήσουν κάποιο βίντεο.

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες video streaming ήδη, αλλά ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του BitTorrent είναι ότι είναι δωρεάν.

Λόγω της τεχνολογίας peer-to-peer, τα περισσότερα από τα στοιχεία που προέρχονται από άλλους ομότιμους (που χρησιμοποιούν bitorrent client), δηλαδή άλλα άτομα που παρακολουθούν το ίδιο βίντεο online μεταξύ τους, και όχι από έναν κεντρικό server.

Εκτός από το πλεονέκτημα του δωρεάν, υπάρχει ένα άλλο ένα που μπορεί να αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερο. Όσο περισσότεροι παρακολουθούν τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοση.

Στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες, όπως την Ustream ή την LiveStream οι servers μπορεί να “καθίσουν” υπό την πίεση ενός μεγάλου traffic.

Αυτό δεν θα συμβεί με το BitTorrent Live, το αντίθετο μάλιστα.

Υπάρχουν κι άλλα καλά βέβαια, γιατί δεν θα υπάρχει μια ενιαία πηγή για το βίντεο, που θα μπορεί να λογοκρίνει ένα streaming όπως ακριβώς λογοκρίνει το YouTube.

Στηρίξτε το όσο μπορείτε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS