ΑρχικήinetΤα Android tablets θα ξεπεράσουν τα iPad το 2013 αλλά η Apple...

Τα Android tablets θα ξεπεράσουν τα iPad το 2013 αλλά η Apple θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην αγορά μέχρι το 2017

amazon-ad-ipad

Οι σημερινές προβλέψεις βασισμένες πάνω σε πρόσφατες έρευνες της πάντα αξιόπιστης IDC είχαν ευχάριστα και δυσάρεστα νέα και για τους δύο ανταγωνιστές σήμερα.

Έτσι λοιπόν τα καλά νέα για το Android και αντίστοιχα κακά για την Apple είναι πως μέσα στο 2013 τα Android tablets θα ξεπεράσουν τα iPad σε νούμερα κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής τους μιας και προβλέπεται ότι θα φτάσουν στο 48.8% της αγοράς με τα iPad να παίρνουν το 46%.

Τα κακά νέα για το Android και τα ευχάριστα για το Cupertino είναι πως η Apple θα συνεχίσει να κυριαρχεί για πολλά χρόνια ακόμη καταλαμβάνοντας κατά μέσο όρο το 40% μέχρι το 2017. Η IDC προβλέπει πως συνολικά τα ποσοστά θα διαμορφωθούν στα 46% Android, 43.5% iOS και περίπου 10% διάφορες εκδόσεις Windows tablets.

Με άλλα λόγια μπορεί το Android να κυριαρχήσει στην αγορά αλλά θα είναι κατακερματισμένο με πολλές εταιρείες παραγωγής tablet ενώ η Apple απέναντι σε αυτό το κύμα θα διατηρήσει τα κεκτημένα της και μιας και είναι η μόνη που παράγει iPad θα έχει τουλάχιστον μέχρι το 2017 τα περισσότερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία παραγωγής tablets.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS