ΑρχικήsecurityΠροσοχή, νέο phishing στοχεύει χρήστες της υπηρεσίας AOL

Προσοχή, νέο phishing στοχεύει χρήστες της υπηρεσίας AOL

Το Hoax Slayer εντόπισε μια νέα εκστρατεία phishing που στοχεύει χρήστες της υπηρεσίας AOL. Αυτή τη φορά, οι απατεώνες δεν χρησιμοποιούν “ενημερώσεις ασφαλείας” για να ξεγελάσουν τους χρήστς της AOL και να τους αποσπάσουν τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους, αλλά προειδοποιούν ότι είναι θύματα μόλυνσης από έναν ιό.

aol

Με τίτλο «Λύση Εξυπηρέτησης Πελατών,” το μήνυμα που έχει σαν στόχο να ξεγελάσει τους χρήστες της υπηρεσίας αναφέρει:

 

[quote]

“Ο ιός TJ2117 έχει ανιχνευθεί στο σύστημα σας. Πραγματοποιήστε είσοδο στην υπηρεσία μας για να κατεβάσετε το νέο Secure Anti Virus 2013 για το TJ2117. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την υπηρεσία μας. ”

“A TJ2117 Virus has been detected in your folders. Login Here to Switch to the new Secure TJ2117 anti virus 2013. Thank you for choosing our service.”

[/quote]

 
Τα θύματα που κάνουν κλικ στο σύνδεσμο οδηγούνται σε μια ψευδή σελίδα σύνδεσης της AOL, όπου τους ζητείται να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης.

Μόλις συνδεθούν στην πλαστή ιστοσελίδα, τα θύματα ανακατευθύνονται σε μια νόμιμη σελίδα της AOL. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν αυτό το redirect πιθανά για  να μην κινήσουν υποψίες.

Σε περίπτωση που είστε θύμα αυτής της απάτης, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας αμέσως, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό για πολλούς λογαριασμούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS