ΑρχικήinetΟι σεισμοί μετατρέπουν το νερό σε χρυσό

Οι σεισμοί μετατρέπουν το νερό σε χρυσό

Σύμφωνα με τα πορίσματα μιας έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Geoscience τις 17 Μάρτιου, οι σεισμοί είναι βέβαιο ότι μετατρέπουν το νερό σε χρυσό.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ο χρυσός μπορεί να δημιουργηθεί από σεισμούς που δεν είναι καν μεγάλου μεγέθους. Μάλλον ισχύει το αντίθετο: ακόμη και ο μικρότερος σεισμός είναι πλήρως ικανός να προκαλέσει την διαδικασία με την οποία ο χρυσός δημιουργείται από το νερό.

gold

Οι ειδικοί που διερεύνησαν αυτό το θέμα υποστηρίζουν ότι οι σεισμοί προκαλούν με τις αναπηδήσεις που δημιουργούν στο νερό να εξατμίζεται αρκετά γρήγορα, αναφέρει το Live Science.

Δεδομένου ότι το νερό αυτό περιέχει διάφορες συγκεντρώσεις χρυσού, ανάμεσα σε πολλές άλλες χημικές ενώσεις, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, όταν το νερό εξατμίζεται, αφήνει πίσω του τον χρυσό.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι, όπως εξηγούν οι ερευνητές, το νερό περιέχει πολύ λίγο χρυσό, αφού κατά μέσο όρο οι συγκεντρώσεις του είναι μόνο ένα μέρος ανά εκατομμύριο.

Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν ένας σεισμός “καταφέρει” να πάρει από το νερό το χρυσό, η ποσότητα του χρυσού που λαμβάνεται είναι μια μάλλον μικρή.

Η επιστημονική έρευνα αναφέρει τη διαδικασία αυτή και απλά εξηγεί πώς δημιουργούνται τα κοιτάσματα χρυσού και ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο. Ο επικεφαλής ερευνητής Dion Weatherley, ένας γεωφυσικός που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Queensland, υποστήριξε τα εξής:

“Δεδομένου ότι οι μικροί-μεγέθους σεισμοί είναι εξαιρετικά συχνοί, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι η πρωταρχική κινητήρια δύναμη για τη διαμόρφωση των κοιτασμάτων χρυσού.” Ωστόσο, τόνισε το γεγονός ότι, “Μεγάλες ποσότητες χρυσού μπορούν να δημιουργηθούν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. ”

Ο Dion Weatherley και οι συνεργάτες του είναι αρκετά πεπεισμένοι ότι παρόμοιες διεργασίες λαμβάνουν χώρα κάτω από τα ηφαίστεια.

Ανέφερε ακόμα ότι, «Αυτή η νέα γνώση για τους μηχανισμούς διαμόρφωσης του χρυσού μπορεί να βοηθήσει στις μελλοντικές προσπάθειες ανεύρεσης κοιτασμάτων.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS