ΑρχικήinetJohn Browett παραδέχεται πως δεν ταίριαζε στην Apple

John Browett παραδέχεται πως δεν ταίριαζε στην Apple

john-browett-scott-forstall

Η πορεία του John Browett στην Apple ήταν εντυπωσιακή αλλά και πολύ γρήγορη μιας και η θητεία του στην Apple κράτησε μόνο για 9 μήνες.

Πριν 9 μήνες λοιπόν ο Tim Cook του ανέθεσε το retail κομμάτι των επιχειρήσεων της Apple. O Browett ήταν CEO των καταστημάτων Dixons από το 2007 και έτσι εμφανίστηκε ως ο ιδανικός άνθρωπος για να αναλάβει την χωρική και στρατηγική επέκταση των Apple Store ανά τον κόσμο αντικαθιστώντας τον γνωστό Ron Johnson, ο οποίος έφυγε από την Apple για να γίνει CEO στην αλυσίδα καταστημάτων JC Penney.

Ο Browett μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν τα κατάφερε καθόλου καλά μιας και δημιουργήθηκαν πολλά παράπονα προς το μέρος του και managers των Apple Store ανά τον κόσμο δεν τα πήγαν ποτέ καλά με τις πολιτικές που προσπάθησε να επιβάλει.

Έτσι λοιπόν η απόλυση του ήρθε 9 μήνες μόνο μετά την υπαγωγή του στην Apple και έγινε μαζί με αυτή του Scott Forstall.

Σήμερα ο John Browett σε συνέντευξη του στην The Independent αναφέρει πως η απόλυση του από την Apple ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να του συμβεί. Αναγνωρίζει πως η Apple είναι μια φανταστική εταιρεία με φανταστικούς ανθρώπους και προϊόντα και για όσο έμεινε στην οικογένεια της Apple πραγματικά το ευχαριστήθηκε.

Θεωρεί την αποχώρηση του ως φυσικό επακόλουθο μιας και η νοοτροπία και η διαχείριση που ήθελε να κάνει απλά δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα της Apple και έτσι δεν το μετάνιωσε που έφυγε και πλέον είναι chief executive στην εταιρεία Monsoon Accessorize.

“Apple is a truly fantastic business,” he told The Independent. “The people are great, they’ve got great products, it’s got a great culture, and I loved working there — it’s a fantastic business. The issue there was that I just didn’t fit within the way they run the business. So for me it was one of those things where you’re rejected for fit rather than competency.”

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS