ΑρχικήinetΣε λίγο καιρό ίσως μπορείς να χρησιμοποιείς τα gadgets σου στο αεροπλάνο...

Σε λίγο καιρό ίσως μπορείς να χρησιμοποιείς τα gadgets σου στο αεροπλάνο και στην προσγείωση και απογείωση

tablet-airplane-02

Η απαγόρευση χρήσης όλων των ηλεκτρονικών συσκευών σε ένα αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης, είναι κάτι που, πιθανότατα, σας έχει ενοχλήσει σε κάποια από τα ταξίδια σας. Η παρακολούθηση μίας ταινίας που διακόπτεται ή ένα αγαπημένο game που δεν μπορείτε να παίξετε ή ακόμη και η ανάγνωση ενός βιβλίου, είναι κάτι που θα θέλατε να κάνετε σε όλη τη διάρκεια μίας πτήσης και, απ’ ό,τι φαίνεται, ίσως τα…καταφέρετε κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον.

Ίσως, λοιπόν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μπορείτε να έχετε μερικά από τα gadgets σας ανοικτά και κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης.

tablet-airplane-01

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Federal Aviation Administration (FAA) στις ΗΠΑ ερευνά το ζήτημα της χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροπλάνα σε μία προσπάθεια να καταργήσει κάποιους από τους “αυστηρούς” κανόνες που ισχύουν σχετικά με τη χρήση τους, κατά τη διάρκεια κάποιων χρονικών περιόδων μίας πτήσης. Θεωρείται, πάντως, ότι οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν θα αφορούν ορισμένες κατηγορίες gadgets που δεν συμπεριλαμβάνουν τα κινητά τηλέφωνα.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από απαιτήσεις πολλών επιβατών αεροπλάνων να αποδειχθεί επιστημονικά για ποιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευές τους, όπως, για παράδειγμα, e-readers, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης και της απογείωσης, ακόμη κι αν αυτές βρίσκονται σε “flight mode”.

Από την FAA θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εταιρείες από διαφορετικές βιομηχανίες, με στόχο να δημοσιοποίησουν τα πορίσματά τους στις 31 Ιουλίου του 2013, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα. Υπομονή, λοιπόν, και ίσως σύντομα εσύ (ή το “βλαστάρι” σου) να μπορείτε να παίζετε με το iPad σε όλη τη διάρκεια μίας πτήσης…

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS