ΑρχικήinetΑστυνομικός κατηγορεί τον γιο του για απάτη 5.620 δολαρίων στο iTunes

Αστυνομικός κατηγορεί τον γιο του για απάτη 5.620 δολαρίων στο iTunes

ipad-hearthstone

Ιστορίες με παιδιά που αποκτούν πρόσβαση στον iTunes λογαριασμό των γονιών τους και τους χρεώνουν με υπέρογκα ποσά, είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Η πιο τελευταία έχει να κάνει με τον δεκατριάχρονο Cameron Crossan από την Αγγλία και έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή.

Όταν ο Cameron ξόδεψε 5.620 δολάρια παίζοντας παιχνίδια στο iPad, o πατέρας τους, ο αστυνομικός Doug Crossan, κάλεσε την Apple για να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων. Η Apple αρνήθηκε, γιαυτό και ο Doug αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Κατηγόρησε τον γιο του για απάτη.

Ο Doug ισχυρίζεται ότι ο Cameron δεν γνώριζε ότι χρεώνονταν για τις in-app αγορές, ωστόσο, όντας δεκατριών, είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα παιδιά που συνήθως πηγαίνουν στο App Store και ξοδεύουν ότι προλαβαίνουν από τις πιστωτικές των γονιών τους. Όταν ο Doug εξήγησε τη κατάσταση στην Apple, εκείνη δεν ενδιαφέρθηκε και αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα πίσω.

Γιαυτό και ο Doug αποφάσισε να κατηγορήσει το γιο του για απάτη με τη πιστωτική του κάρτα, γνωρίζοντας ότι ο γιος του θα συλληφθεί και θα ανακριθεί από τους συνάδελφους του.

“Είμαι σίγουρος ότι ο Cameron δεν είχε πρόθεση να το κάνει, ωστόσο έπρεπε να έχω έναν αριθμό αναφοράς εγκλήματος, αν υπήρχε οποιαδήποτε πιθανότητα να πάρω πίσω τα λεφτά” είπε ο Doug στην The Daily Mail. “Θεωρητικά η τοπική αστυνομία θα με καλέσει και θα ζητήσει να πάω τον Cameron για ανάκριση.”

“Θα μπορούσα να το κάνω πιο δύσκολο και να αρνηθώ να τον πάω στο τμήμα ώστε να έρθουν και να τον συλλάβουν” είπε ο Doug. “Θέλω πραγματικά να φέρω την Apple σε όσο πιο δύσκολη θέση γίνεται. Ηθικά, δεν καταλαβαίνω πότε η Apple σταματάει να χρεώνει για ένα παιχνίδι που πρόκειται για παιδιά”

Φυσικά, δεν πρόκειται για φτιάξιμο της Apple. Πρώτον, ο προγραμματιστής αποφασίζει για το εάν θα βάλει ή όχι in-app αγορές σε μια εφαρμογή και δεύτερον, οι γονείς είναι υπεύθυνοι ώστε να μην ξοδέψουν “κατά λάθος” τα παιδιά τους χρήματα όταν χρησιμοποιούν τις iOS συσκευές τους.

Επιπλέον, ο Cameron ήταν 13 χρονών, αρκετά μεγάλος για να διαβάσει και να καταλάβει την ειδοποίηση που δίνει το iOS κάποια in-app αγορά. Και στη τελική έκανε 300 αγορές. Ας που με ότι δεν πρόσεξε ή βιάστηκε και προσπέρασε την πρώτη ειδοποίηση, ας που με ότι το ίδιο έγινε και με τη δεύτερη, αλλά 300 φορές;

Ο Cameron είπε στον πατέρα του ότι δεν γνώριζε ότι ξοδεύει χρήματα, διότι η εφαρμογή ήταν δωρεάν.

“Κανένας μας δεν γνώριζε τι συνέβαινε και ότι χρεώνονταν με το κάθε κλικ που έκανε” είπε ο Doug. “Πίστευε ότι επειδή το παιχνίδι διαφημίζονταν ως δωρεάν, τότε τα κλικ δεν θα κόστιζαν τίποτα.”

Ο Doug πιστεύει ότι η Apple εξαπάτησε τον Cameron στο να αγοράσει πράγματα εν αγνοία του. Ο Doug πήρε είδηση το τι είχε γίνει όταν αποφάσισε να ακυρώσει την κάρτα του πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο υπόλοιπο χρέος, μόνο που τον κάλεσε η τράπεζα και του είπε ότι χρωστάει ακόμα 5.620 δολάρια.

Περιμένουμε να δούμε το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS