ΑρχικήsecurityOnline κυβερνητική επιτήρηση, σε πραγματικό χρόνο, μέσα στο 2014

Online κυβερνητική επιτήρηση, σε πραγματικό χρόνο, μέσα στο 2014

Η online κυβερνητική επιτήρηση, σε πραγματικό χρόνο, πρόκειται να γίνει πραγματικότητα, μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με τον Andrew Weissmann, γενικό σύμβουλο του FBI, η παρακολούθηση των υπηρεσιών cloud και online chat είναι “πρώτη προτεραιότητα” για το FBI και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

“Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι εδώ για να μείνει. Σήμερα είναι δυνατόν να διαπράττουν εγκλήματα σε δευτερόλεπτα που παλαιότερα πραγματικά θα χρειαζόταν χρόνια για να σε “, αναφέρει ο γενικός σύμβουλος του FBI.

fbi

Προς το παρόν και από το 1994, η Communications Assistance for Law Enforcement Act (CALEA) υποχρεώνει τις εταιρείες τηλεφωνίας και τους παρόχους υπηρεσιών Internet (ISP) να συμπεριλαμβάνουν δυνατότητες παρακολούθησης στις υποδομές τους.

Ωστόσο, η τεχνολογία έχει καταστήσει διαθέσιμα νέα μέσα επικοινωνίας που δεν καλύπτονται από την CALEA και κάνουν “τη δυνατότητα παρακολούθησης των κάθε επικοινωνιών με δικαστική απόφαση ολοένα και πιο εύκολη και αποτελεσματική.”

«Προς το παρόν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάμε σε κάποιον δικαστικό και να πούμε ότι  χρειαζόμαστε μια δικαστική απόφαση που χρειάζεται για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας ενέργειας,” αναφέρει ο Weissmann.

Οπότε στόχος του FBI μέχρι το 2014 είναι να νομιμοποιήσει την πρόσβαση υποκλοπής και αποκρυπτογράφησης των online συζητήσεων.

Οι συζητήσεις chat σε real-time, δεν είναι  ευδιάκριτες στους ISP, διότι έρχονται κρυπτογραφημένες από τον αποστολέα και του παραλήπτη μέσω ενός ενδιάμεσου διακομιστή, Οι υπηρεσίες όπως η Google (email, voice και chat), το Skype ή το Dropbox, χρησιμοποιούν τέτοια κρυπτογράφηση.

Βασικά, το FBI θέλει την ίδια εξουσία υποκλοπής στις επικοινωνίες του Διαδικτύου, όπως έχει με τις τηλεφωνικές κλήσεις. Τελικά αυτό το Matrix ήταν πολύ προφητικό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS