ΑρχικήsecurityΔύο νέες επιθέσεις μας έρχονται από το Skype

Δύο νέες επιθέσεις μας έρχονται από το Skype

Οι ειδικοί της Kaspersky ανακάλυψαν δύο νέες κακόβουλες εκστρατείες που έρχονται μέσω Skype προσπαθώντας να διανέμουν malware.

Η πρώτη εκστρατεία προσπαθεί με δελεαστικά μηνύματα που έρχονται στο Skype να ξεγελάσει τους χρήστες και τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε ανασφαλείς συνδέσμους. Τα μηνύματα μοιάζουν με τα παρακάτω:

– Πες μου τι σκέφτεσαι για αυτή την φωτογραφία
– Αυτή είναι η πιο αστεία εικόνα που είδατε ποτέ!
– Κάποιος μου έδειξε αυτή την εικόνα σας
– Σου αρέσουν τα μαλλιά μου;
– Θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτή την εικόνα

Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στις συνδέσεις που συνοδεύουν αυτά τα μηνύματα, οδηγούνται σε μια ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί για να μοιράζει το κακόβουλο λογισμικό, που αναγνωρίζεται από την Kaspersky ως UDS: DangerousObject.Multi.Generic.

Τα URL που χρησιμοποιείται σε αυτήν την επίθεση έχουν ήδη δεχτεί περισσότερα από 170.000 κλικς και ο αριθμός αυξάνεται κατά περίπου 10.000 κλικ ανά ώρα. Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονται στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά έχουν παρατηρηθεί χτυπήματα στην Κίνα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Ταϊβάν.

Η δεύτερη εκστρατεία είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ξεκινά επίσης με ένα μήνυμα στο Skype που προσπαθεί να πείσει τον παραλήπτη να κάνει κλικ σε ένα σύνδεσμο.

Skype-Malware

Σε αυτή την περίπτωση, το κακόβουλο λογισμικό, Trojan.Win32.Jorik.IRCbot.xkt, είναι σε θέση να εκτελέσει πολλές κακόβουλες λειτουργίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ικανότητά του ότι μπορεί να μετατρέψει το μολυσμένο μηχάνημα σε ένα Bitcoin miner.

Τα Bitcoin miners χρησιμοποιούν πολλούς πόρους του συστήματος, έτσι αν το CPU σας λειτουργεί στο full, χωρίς λόγο, η συσκευή σας μπορεί να έχει μολυνθεί από αυτό ή από κάποιο παρόμοιο malware.

Τα περισσότερα θύματα είναι από την Ιταλία, μετά έρχεται η Ρωσία, η Πολωνία, η Κόστα Ρίκα, η Ισπανία, η Γερμανία και η Ουκρανία. Τα URL που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την επίθεση λαμβάνουν γύρω στα 2.000 κλικς την ώρα.

Και οι δύο επιθέσεις εξακολουθούν να είναι ενεργές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS