ΑρχικήinetΠου θα χρησιμοποιήσει η Apple την τεχνολογία του εύκαμπτου γυαλιού;

Που θα χρησιμοποιήσει η Apple την τεχνολογία του εύκαμπτου γυαλιού;

willowglass

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Apple εδώ και καιρό πειραματίζεται με την τεχνολογία του εύκαμπτου γυαλιού και η εύλογη ερώτηση του καθενός από εμάς είναι σε ποιο προϊόν θα εφαρμόσει την τεχνολογία αυτή.

Η απάντηση είναι μία. Σε ΟΛΑ της τα προϊόντα!

Υπάρχει μια εσφαλμένη γνώμη που θέλει την Apple να χρησιμοποιεί την παραπάνω τεχνολογία μόνο σε μικρές οθόνες και ίσως στο επερχόμενο iWatch αλλά οι εύκαμπτες οθόνες είναι και για άλλα πιο μεγάλα πράγματα που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ξεκινώντας θα αναφερθούμε στην αγγελία που η Apple είχε αναρτήσει στο site της πριν μερικές μέρες προς την αναζήτηση ενός μηχανικού με γνώσεις σε εφαρμοσμένες και μοντέρνες τεχνικές εύκαμπτου γυαλιού. Για την ακρίβεια οι όροι που είχαν χρησιμοποιηθεί στην αγγελία ήταν “lead the investigation on emerging display technologies”, “flexible displays” και “optical performance.”

Να τονίσουμε εδώ ότι δεν σημαίνει ότι η Apple με την παραπάνω αγγελία προσέλαβε μόνο ένα άτομο. Η αναζήτηση στο κοινό για ειδικευμένους μηχανικούς είναι μια γνώστη κίνηση για να μαζέψουν εταιρείες πάρα πολλά βιογραφικά και μετά να δημιουργήσουν ομάδες από ταλαντούχος επιστήμονες αναθέτοντας τους ένα συγκεκριμένο project. Στην περίπτωση το project της Apple ακούει στο όνομα εύκαμπτες οθόνες.

Ας πάμε ένα βήμα παρακάτω και ας μιλήσουμε για τους iMac. Σίγουρα είναι πανέμορφοι και πιο λεπτοί πλέον από ποτέ. Πως λοιπόν μπορούν να βελτιωθούν;

Θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο μεγάλοι σε ίντσες και ακόμη πιο λεπτοί με ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Με την τεχνολογία μιας εύκαμπτης οθόνης ο χρήστης δεν θα είχε πρόβλημα να εστιάσει σε οποιοδήποτε σημείο στην οθόνη χωρίς να κινήσει το κεφάλι του. Όσοι είστε κάτοχοι ενός iMac 27 ιντσών γνωρίζετε πολύ καλά αυτό το φαινόμενο μιας και με την τρέχουσα τεχνολογία οι 27 ίντσες είναι οριακές για κάποιον να εστιάζει ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία της οθόνης χωρίς να κινεί το κεφάλι του. Οι εύκαμπτες οθόνες μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες και λόγω της φυσικής τους γωνιάς δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα.

Φυσικά με την τεχνολογία του εύκαμπτου γυαλιού θα βελτιωθούν κατά πολύ και τα iPhone και τα iPad.

Ξεχάστε της σπασμένες οθόνες σε αυτές τις συσκευές μιας και το εύκαμπτο γυαλί είναι απλά άθραυστο σε φυσιολογικές συνθήκες. Επίσης λόγω της γεωμετρίας του η Apple θα μπορούσε να βάλει καλύτερα ηχεία τόσο στο iPhone όσο και στο iPad και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης. Επίσης τα φυσικά κουμπιά με τέτοια τεχνολογία θα γίνουν παρελθόν μιας και πολύ άνετα θα μπορούν να γίνουν ψηφιακά στις άκρες της οθόνης.

Αυτά και πολλά ακόμη που για τώρα ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με αυτή την τεχνολογία οθονών.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως η Apple ήδη κατέχει πατέντες για τα περισσότερα που αναφέραμε πιο πάνω και με γεγονός ότι πρόσφατα αναζήτησε ειδικευμένο μηχανικό σε αυτό τον τομέα σημαίνει πως δεν θα αργήσουν να δημιουργούνται τα πρώτα ολοκληρωμένα πρωτότυπα i συσκευών με εύκαμπτες οθόνες.

Μην πιστεύετε όλους αυτούς που έχουν ξεκινήσει να λένε πως η Apple έχει σταματήσει να καινοτομεί. Πάρτε για παράδειγμα τους Mac και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

-Το Apple II έμοιαζε με μια παλαιά ταμιακή μηχανή

-Το Apple III έμοιαζε σαν την τηλεόραση που έχει σε μια γωνία η γιαγιά σας ξεχασμένη

-Η πρώτη σειρά των Macintosh έμοιαζε με τοστιέρες

-Ο πρώτος iMac έμοιαζε σαν ένα τεράστιο κράνος εξωγήινου

-Ο iMac G4 έμοιαζε με μια λάμπα γραφείου

-Και φτάνοντας στο σήμερα ο νέος iMac μοιάζει σαν ένα κομμάτι λεπτού γυαλιού.

Όλα αυτά έγιναν σε λιγότερο από 40 χρόνια και από μια εταιρεία που πέρασε και αρκετά δύσκολες στιγμές. Σήμερα η Apple είναι πιο δυνατή από ποτέ και έτσι μην παραξενευτείτε αν στην επόμενη 5ετια δούμε τις πρώτες i συσκευές με εύκαμπτες οθόνες να γίνονται μέρος της καθημερινότητας μας.

Η τεχνολογία του εύκαμπτου γυαλιού είναι εδώ και συμβαίνει τώρα και όχι σε κάποιο φανταστικό μακρινό μέλλον!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS