ΑρχικήsecurityΠερισσότερες κατηγορίες για τον συνιδρυτή του Pirate Bay

Περισσότερες κατηγορίες για τον συνιδρυτή του Pirate Bay

Ένας Σουηδός εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα νέες κατηγορίες, σχετικές με hacking εναντίον του συνιδρυτή του Pirate Bay, Gottfrid Svartholm. Μαζί με άλλα τρία είναι ύποπτοι για το hacking αρκετών εταιρειών όπως μια τράπεζα, απ ‘όπου προσπάθησαν να πάρουν χρήματα. Με αυτές τις νέες κατηγορίες είναι κατά πάσα πιθανότητα αρκετά απίθανο να αποφυλακιστεί ο Svartholm τον επόμενο μήνα που τελειώνει η αρχική του ποινή.

Ο συν-ιδρυτής του Pirate Bay, Gottfrid Svartholm απελάθηκε από την Καμπότζη στη Σουηδία στα τέλη Αυγούστου του 2012.

anakata

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ο Gottfrid είχε απελαθεί και συλληφθεί από τις Σουηδικές αρχές για να εκτίσει το ένα χρόνο φυλάκιση που εκκρεμούσε από παλαιότερο δικαστήριο για τη συμμετοχή του σαν διαχειριστής στο The Pirate Bay, αλλά γρήγορα έγινε σαφές ότι οι αρχές είχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους.

Μόλις προσγειώθηκε στη Σουηδία, οι αρχές υποστήριξαν ότι ο Gottfrid είχε εμπλακεί σε αρκετές περιπτώσεις hacking, και σήμερα ο εισαγγελέας Henry Olin του International Public Prosecution Office της Στοκχόλμης ανακοίνωσε πολλές περισσότερες κατηγορίες εναντίον του συνιδρυτή του Pirate Bay.

Ο Svartholm έχει χρεωθεί με πολλά hacking που σχετίζονται με αδικήματα, όπως της απάτης, απόπειρα απάτης, και την υποβοήθηση για απόπειρα απάτη. Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι έχουν παρόμοιες κατηγορίες.

“Κατηγορούνται για παραβιάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν πάρα πολλά δεδομένα από επιχειρήσεις αλλά και κυβερνήσεις καθώς και προσωπικά δεδομένα όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και ιδιωτικές λεπτομέρειες», σχολίασε ο εισαγγελέας Henry Olin.

Η εισαγγελία εξηγεί περαιτέρω ότι μεταξύ των άλλων αξιοποίνων πράξεων, οι κατηγορούμενοι παραβίασαν την Τράπεζα Nordea, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσουν μη εγκεκριμένες συναλλαγές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Svartholm προσπάθησε να μεταφέρει 5,7 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (γύρω στα 900.000 δολάρια) σε διάφορους λογαριασμούς, αλλά  κατάφερε να μεταφέρει μόνο 27.000 κορώνες που ανήκαν σε ένα συνδικάτο της Δανίας.

“Τα αδικήματα της απάτης και της απόπειρας απάτης έγιναν με πολύ εξελιγμένες hacking τεχνικές, ήταν συστηματικά και είχαν σαν στόχο το οικονομικό κέρδος αλλά και επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη του κοινού για τα κρατικά ή εταιρικά συστήματα πληρωμών,” αναφέρει το κατηγορητήριο.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί να γίνει τέλη Μαΐου αναφέρει το Torrentfreak.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS