ΑρχικήinetΗ Kίνα συνεχίζει τον πόλεμο στην Apple κατηγορώντας το App Store για...

Η Kίνα συνεχίζει τον πόλεμο στην Apple κατηγορώντας το App Store για πορνογραφία

china

Πάνω που νομίζαμε πως η τεταμένη κατάσταση στην Κίνα οδεύει προς εξομάλυνση για την Apple δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει σήμερα νέα επίθεση κατά της εταιρείας από το Cupertino όπως πάντα μεθοδευμένη από την κουμουνιστική κυβέρνηση της Apple.

H κρατική λοιπόν εφημερίδα, People’s Daily, μια από τις μεγαλύτερες της υφηλίου, αναφέρει το όνομα του App Store της Apple ανάμεσα σε άλλα online store τα οποία κατηγορεί με βαρείς χαρακτηρισμούς για την διακίνηση πορνογραφικού περιεχομένου στην Κίνα και τα οποία βρίσκονται υπό παρακολούθηση από το κράτος.

Πίσω το 2009 η Google είχε κατηγορηθεί για κάτι ανάλογο από το κρατικό κανάλι της χώρας, Chine Central Television, με αποτέλεσμα η Google μέσα σε λίγες εβδομάδες να δεχτεί μια τεράστια επίθεση από hackers. Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να κλείσει τα γραφεία της στην Κίνα και να τα πάει στο Hong Kong.

Η κυβέρνηση της Κίνας εδώ και πολλά χρόνια έχει εξαπολύσει ένα τεράστιο πόλεμο σε sites και blog που θεωρεί πως περιέχουν πορνογραφικό περιεχόμενο και έχει κλείσει πολλές χιλιάδες από αυτά.

To accomplish this quixotic task, it has launched repeated campaigns to block illicit material online, shuttered hundreds of websites and blog accounts, and even called Internet executives into industry-wide meetings to call for greater vigilance,” WSJ reports.

Από την άλλη η Apple ίσως είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες με τόσο αυστηρά μετρά για την διακίνηση πορνογραφίας στο App Store αλλά αυτό φαίνεται πως δεν σταμάτησε τους Κινέζους αξιωματούχους να της επιτεθούν για ακόμη μια φορά και να αμαυρώσουν το όνομα της εταιρείας μιας και όπως έχουμε αναφέρει εδώ οι αιτίες είναι πιο βαθιές.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως η Κίνα θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για να πετάξει την Apple εκτός χώρας.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS