ΑρχικήinetStephen Hawking το σύμπαν δεν είναι προϊόν θεϊκής παρέμβασης

Stephen Hawking το σύμπαν δεν είναι προϊόν θεϊκής παρέμβασης

Στις 16 Απριλίου, ο διεθνούς φήμης φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας Stephen Hawking έδωσε διάλεξη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και έκανε μια σειρά από δηλώσεις που σίγουρα δεν θα ήταν αρεστές σε όλους…..

Με λίγα λόγια, ο φυσικός υποστήριξε ότι, αφού έχει σκεφτεί πάρα πολύ πάνω σε αυτό το θέμα, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Θεός δεν είχε να κάνει απολύτως τίποτα με το Big Bang.

Με άλλα λόγια, το σύμπαν μας σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα ή προϊόν θεϊκής παρέμβασης.

Stephen HawkingΣύμφωνα με το Space, ο Stephen Hawking έχει επίσης επισημάνει το γεγονός ότι, ενώ οι φυσικοί εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για να βρουν τρόπους για την επιστημονική του εξήγηση του make-up και της δυναμικής του Σύμπαντος, η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα ενός Θεού.

Τι έκανε ο Θεός πριν από τη θεία δημιουργία; Ετοίμαζε την κόλαση για τους ανθρώπους που κάνουν τέτοια ερωτήματα; ” ανέφερε ο φυσικός αστειευόμενος με το θέμα.

Ο Stephen Hawking έχει δηλώσει ότι, αν κρίνουμε από τις παρατηρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, η λεγόμενη M-Theory εξηγεί καλύτερα το σύμπαν.

Με την MTheory οι φυσικοί παραδέχονται πολλαπλών συμπάντων που ξέσπασαν από το τίποτα, και ότι αυτά τα σύμπαντα πάνε χέρι-χέρι με πολλαπλές ιστορίες και με διαφορετικές καταστάσεις ύπαρξης τους.

Από αυτά, μόνο σε μερικά υπάρχει ζωή, και ακόμα λιγότερα έχουν επιτρέψει να αναπτυχθεί κάτι σαν την ανθρωπότητα.

“Το γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι, οι οποίοι είμαστε οι ίδιοι μέρος της φύσης, έχουμε έρθει κοντά στο να κατανοήσουμε τους νόμους που διέπουν εμάς και το σύμπαν μας είναι μεγάλος θρίαμβος,” αναφέρει ο Stephen Hawking.

Ο μεγάλος φυσικός τελειώνοντας τη διάλεξη του για το Σύμπαν κάλεσε την ανθρωπότητα είναι έτοιμη να αφήσει τον πλανήτη όσο το δυνατόν συντομότερο.

Πρέπει να συνεχίσουμε στο διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Δεν νομίζω ότι η εύθραυστη Γη θα επιβιώσει για άλλα χίλια χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS