ΑρχικήsecurityApple αποθηκεύει τα φωνητικά δεδομένα των χρηστών της για δύο χρόνια

Apple αποθηκεύει τα φωνητικά δεδομένα των χρηστών της για δύο χρόνια

Η Apple αποκάλυψε σήμερα ότι αποθηκεύει τα δεδομένα που δημιουργούνται όταν χρησιμοποιούμε το  Siri και το Dictation, δύο φωνητικές υπηρεσίες που βρίσκονται στις κινητές συσκευές της, για δύο χρόνια.

Η αποκάλυψη ήρθε μετά όταν μία ομάδα που ασχολείται με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών προειδοποίησε ότι η Apple δεν έχει ενημερώσει σωστά τους πελάτες της για τα δικαιώματα της ιδιωτικής τους ζωής.

siri_logo_Η πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Cupertino, για Siri το και και το Dictation δεν αποκαλύπτει ακριβώς πώς λειτουργούν ή πώς και για καιρό αποθηκεύει τα δεδομένα των πελατών της εταιρείας. Και οι δύο υπηρεσίες ήρθαν για πρώτη φορά στη διάθεση του κοινού σαν στάνταρ χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο του 2011.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η IBM, απαγόρευσε τη χρήση των υπηρεσιών αυτών στους χώρους εργασίας τους, επειδή δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Σήμερα το πρωί, ο Robert McMillan του Wired ήρθε να ανασκαλέψει το θέμα. Πόσο καιρό αποθηκεύει η Apple τα δεδομένα αυτά; Μέχρι δύο χρόνια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της  Apple, Trudy Muller.

Η υπηρεσία Siri (βρίσκεται σε iOS συσκευές) και η Dictation (υπάρχει σε iOS αλλά και σε OS X συσκευές) μαζεύουν τα φωνητικά σας δεδομένα και τα στέλνουν στους servers της Apple. Αποθηκεύονται με ένα τυχαίο αριθμό που δημιουργείτε για την ανωνυμία του χρήστη και όχι τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός χρήστη, τον αριθμό τηλεφώνου του και το Apple ID του.

Μετά από έξι μήνες, τα δεδομένα διαχωρίζονται από τον εν λόγω τυχαίο αριθμό. Η Apple τα χρησιμοποιεί στη συνέχεια για τη “βελτίωση του Siri και του  Dictation.” Η εταιρεία ανέφερε ότι τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν “τα συναφή τους διαγνωστικά δεδομένα, όπως το υλικό, τις λειτουργικές προδιαγραφές του συστήματος και τα στατιστικά στοιχεία απόδοσης.”

Μιλώντας στο Wired, η Apple είπε ότι η απενεργοποίηση του Siri διαγράφει αμέσως το τυχαίο αναγνωριστικό αριθμό και «τυχόν συναφή δεδομένα.”

“Η υπηρεσία Dictation είναι ενεργοποιημένη ως μέρος του Siri,” σύμφωνα με την τεκμηρίωση υποστήριξης της Apple. Τόσο η Siri και η Dictation ανήκουν στο ίδιο πλαίσιο συμφωνίας παροχής υπηρεσιών και, συνεπώς, έχουν την ίδια πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ωστόσο, κάθε φωνητικό δεδομένο με προσωπικές πληροφορίες θα πρέπει να διατηρείται στην κατοχή της Apple για δύο χρόνια.

Τα δεδομένα αυτά μπορεί να είναι από ένα αθώο αίτημα στη Siri “τι καιρό θα κάνει αύριο” μέχρι μια πολύ ευαίσθητη πληροφορία.


Για το λόγο αυτό, η IBM πέρυσι απαγόρευσε την υπηρεσία Siri στο εταιρικό δίκτυο της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS