ΑρχικήinetΈνα πολύ έξυπνο και κακόγουστο facebook hoax

Ένα πολύ έξυπνο και κακόγουστο facebook hoax

Ένα νέο πολύ κακόγουστο hoax κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο μέσω Facebook. Το hoax παρουσιάζει τη φωτογραφία ενός μωρού που έχει όγκο και υπόσχεται χρήματα που υποτίθεται ότι θα πάνε στην θεραπεία του μωρού.

Η εταιρεία που το υπόσχεται αναγράφεται στην φωτογραφία που κυκλοφορεί. Εμείς επικοινωνήσαμε μαζί τους καθώς μετά από μια σύντομη έρευνα στην σελίδα τους στο Facebook αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα τους δεν υπάρχει καμία αναφορά για το συγκεκριμένο παιδάκι.

stavridisgroupΔεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση από την εταιρεία αλλά μια εταιρεία κύρους δεν θα χρησιμοποιούσε αυτό τον τρόπο για να προμοτάρει την σελίδα τους. Κάπου θα υπήρχε μία αναφορά στις επίσημες τους σελίδες. Μόλις μας απαντήσουν θα σας ενημερώσουμε. Προσέξτε όμως που βάζετε τα likes σας. Πριν και εσείς βοηθήσετε στην διαδοση ενός hoax κάντε μία έρευνα, αυτό που μου σερβίρουν είναι αλήθεια; Χρησιμοποιήστε την κριτική σας για να μην πέφτετε εύκολα σε παγίδες.

Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό με ένα έλεγχο της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Google, ανακαλύψαμε πάρα πολλές από αυτές αλλά όλες με κάποιον διαφορετικό τίτλο και δημοσίευση. Ρίξτε μια ματιά.

Η κακόγουστη φάρσα έχει μέχρι ατή τη στιγμή 800 shares, 1000 likes και από σχόλια μη ρωτάτε. Η διάθεση του κόσμου να βοηθήσει είναι συγκινητική αλλά και ο τρόπος που χρησιμοποίησε ο φαρσέρ είναι πολύ έξυπνος. Παίζοντας με το συναίσθημα του κοινού πετυχαίνει τον σκοπό του: βλέπει την φάρσα του να διαδίδεται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS