ΑρχικήinetGoogle Glass φωτογραφίες με το κλείσιμο του ματιού σας

Google Glass φωτογραφίες με το κλείσιμο του ματιού σας

Τα Google Glass θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή και λόγω της πολύ νέας τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιήσει η Google για το νέο της επερχόμενο project υπάρχουν πολλά ερωτήματα.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα όταν πρώτο-παρουσιάστηκαν τα Google Glass ήταν το πώς οι χρήστες του θα μπορούσαν να έχουν τον έλεγχο σε έναν υπολογιστή που θα φοράνε στο κεφάλι. Με την πάροδο του χρόνου, ανακαλύψαμε ότι τα Google Glass υποστηρίζουν φωνητικές εντολές, αλλά και κάποιο μικρό touchpad. Ποιος όμως θέλει να περπατάει σε δημόσιο χώρο και να μιλάει στα γυαλιά του;

google-glass-demoΛοιπόν τα Google Glass φαίνεται να υποστηρίζουν περισσότερες επιλογές ελέγχου εκτός τις φωνητικές εντολές. Φαίνεται ότι θα υποστηρίξει επίσης χειρονομίες (gestures) και το νέο είναι ότι με ένα κλείσιμο του ματιού θα μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία. Το να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα για να μεγεθύνετε είναι γνωστό και από άλλες συσκευές, αλλά θα υπάρχει και αυτό σαν δυνατότητα.

Και πάλι όμως είναι δυσνόητο σε μας, κλείνοντας το μάτι χωρίς προφανή λόγο και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ίσως από το συνηθισμένο θα μπορεί να κάνει την νέα συσκευή να τραβάει φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε. Η Google πάντως φαίνεται να πειραματίζεται με όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

Ένας χρήστης από το Reddit ελέγχοντας το λογισμικό του Google Glass “διαπίστωσε αναφορές για έλεγχο με το κλείσιμο του ματιού και zoom με δύο δάκτυλα” αλλά και έλεγχο με χειρονομίες της κεφαλής και άλλες κινήσεις των ματιών.

Η Google πιθανό πειραματίζεται με ακόμη περισσότερο συστήματα ελέγχου και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη και μετά την πώληση της συσκευής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS