Αρχικήinet“Apple δηλητήριο” το νέο παρατσούκλι που δίνουν οι προμηθευτές στην Apple

“Apple δηλητήριο” το νέο παρατσούκλι που δίνουν οι προμηθευτές στην Apple

snowhite

O συνδυασμός των πολύ υψηλών στάνταρ για όλα τα προϊόντα της Apple σε συνδυασμό με την πίεση που ασκεί στους προμηθευτές για χαμηλές τιμές είναι οι δύο βασικές αιτίες για να την αποκαλούν στην Ασία “Apple Poison”.

Αυτή η αναφορά ήρθε σήμερα στο Reuters σε συνομιλίες που είχε με προμηθευτές της Apple στην Ασία που πλέον δυσκολεύονται οικονομικά μιας οι πωλήσεις του iPhone 5 έχουν πέσει αισθητά ειδικά μιας και είμαστε εν αναμονή του iPhone 5S.

Για πολλά χρόνια οι προμηθευτές κέρδιζαν τεράστια ποσά αφού κατά γενική ομολογία κάθε νέο iPhone σημείωνε μεγαλύτερες πωλήσεις από ότι το προηγούμενο. Πολλοί είναι αυτοί όμως που φοβούνται πως αυτό το φαινόμενο σύντομα θα σταματήσει. Η μουρμούρα της Wall Street για την Apple, η πτώση της μετοχής της καθώς και το γεγονός ότι η Samsung έχει πλησιάσει πιο πολύ από ποτέ καταλαμβάνοντας κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς έχουν ανησυχήσει τους προμηθευτές σε μεγάλο βαθμό.

Σε αυτό το αρνητικό κλίμα προστίθεται και η ποιότητα που θέλει να προσφέρει η Apple στα προϊόντα της βάζοντας αυστηρές προδιαγραφές για όλους τους προμηθευτές της, με συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης αλλά και με λίγα χρήματα για αυτούς.

Έτσι λοιπόν το παρατσούκλι του ”Apple δηλητήριο” δεν άργησε να δημιουργηθεί για να περιγράψει την σχέση μεταξύ προμηθευτών της Ασίας και της Apple.

Αύριο η Apple πρόκειται να ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 με πολλούς αναλυτές να περιμένουν μια ανάπτυξη κερδών μόλις της τάξης του 8% που θα σηματοδοτήσει το χαμηλότερο ποσοστό της Apple μετά την επιστροφή του Steve Jobs στην εταιρεία. Σίγουρα αυτές οι προβλέψεις ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες των προμηθευτών της εταιρείας.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS