ΑρχικήinetΟι αναλυτές προβλέπουν κέρδη για την Apple ύψους $43 δισεκατομμύριων στο δεύτερο...

Οι αναλυτές προβλέπουν κέρδη για την Apple ύψους $43 δισεκατομμύριων στο δεύτερο τρίμηνο του 2013

wall-street-apple

Η Apple σε λίγες ώρες από τώρα θα ανακοινώσει τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο και ίσως είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις για την εταιρεία μιας και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα υπάρξουν και ανάλογες αντιδράσεις θετικές ή αρνητικές για την Apple και την ομάδα του Tim Cook.

Να τονίσουμε πως η Wall Street διακατέχεται από έναν τεράστιο πεσιμισμό σχετικά με τα σημερινά αποτελέσματα και προβλέπει πως αν και θα υπάρξουν κέρδη αυτά θα είναι πολύ χαμηλά. Για πρώτη φορά μάλιστα έκαναν εμφάνιση δημοσιεύματα που θέλουν τo συμβούλιο της Apple να σκέφτεται σοβαρά να αντικαταστήσει τον Tim Cook μιας και τον θεωρούν υπεύθυνο για την συνεχιζόμενη πτώση της μετοχής της εταιρείας.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το δυσοίωνο κλίμα το σημερινό ανακοινωθέν για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αποκτάει όπως καταλαβαίνετε μια διαφορετική βαρύτητα ασχέτως αν μιλάμε ακόμη για κέρδη για την Apple και σε αυτό συμφωνούν όλοι.

Υπάρχει και η αισιόδοξη πλευρά των αναλυτών όμως ή για να το τοποθετήσουμε καλύτερα των πιο λογικών που προβλέπουν πως η Apple σήμερα θα ανακοινώσει πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που συζητιούνται στην Wall Street που θα κυμανθούν μεταξύ των $41 δισεκατομμύριων και $43 δισεκατομμύριων. Μια ανάπτυξη δηλαδή της τάξης του 37.5% και 38.5% που δεν έχει καμία σχέση με τις δυσοίωνες προβλέψεις που θέλουν την Apple να μην ξεπερνάει το 8%.

Οι συγκεκριμένοι αναλυτές πιστεύουν πως η Apple θα ανακοινώσει τις εξής πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2013:

  •  36.5 εκατομμύρια iPhones
  • 18.3 εκατομμύρια iPads
  • 4.1 εκατομμύρια Macs
  • 6.25 εκατομμύρια iPods

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αλλά ειλικρινά πιστεύουμε πως τα παραπάνω ποσοστά θα είναι πολύ κοντά σε αυτά που πρόκειται να ανακοινώσει η Apple.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS