ΑρχικήsecurityΈρευνα της Akamai οι επιθέσεις DDoS αυξήθηκαν κατά 200%

Έρευνα της Akamai οι επιθέσεις DDoS αυξήθηκαν κατά 200%

Σύμφωνα με την έρευνα “Κατάσταση του Διαδικτύου” ή “State of the Internet” της Akamai για το τέταρτο τρίμηνο του 2012, ο αριθμός των επιθέσεων denial-of-service (DDoS) αυξήθηκαν κατά 200% σε σύγκριση με το 2011.

cyber warΑπό τις 768 επιθέσεις που αναφέρθηκαν από 413 πελάτες της Akamai, το 35% απευθυνόταν σε εμπορικές εταιρείες, το 22% είχαν στόχο μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιχειρήσεις ψυχαγωγίας, και το 20% απευθύνθηκε σε άλλες επιχειρήσεις.

Το 14% των επιθέσεων είχαν σαν στόχο high-tech εταιρείες και το 9% είχαν στόχο οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά τις επιθέσεις DDOS που ξεκίνησαν από την ομάδα των Izz ad-Din al-Qassam Cyber Fighters ​​στην τη δεύτερη φάση της επιχείρησης Ababil , συνέχισαν να αξιοποιούν  το BroBot botnet. Οι επιθέσεις τους μεταβάλλονταν συνεχώς σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το φιλτράρισμα.

Το BroBot botnet είχε την δυνατότητα να στέλνει μέχρι και 18 εκατομμύρια αιτήσεις το δευτερόλεπτο, έτσι οι ιστοσελίδες των στοχοθετημένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν ήταν σε θέση να τις αποκρούσουν.

Όσον αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες από αυτές προέρχονταν από την Κίνα. Ωστόσο, το γεγονός ότι το 41% ​​των επιθέσεων εντοπίστηκε να ξεκινάει από την Κίνα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι επιτιθέμενοι είναι Κινέζοι.

Ο κατάλογος των χωρών όπου έγιναν οι μεγαλύτερες επιθέσεις περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Ρωσία, την Ταϊβάν, τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, την Ινδία, την Ιταλία και την Ουγγαρία.

Η έρευνα της Akamai είναι διαθέσιμη εδώ

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS