ΑρχικήinetShakuntala Devi Έφυγε ο "άνθρωπος-υπολογιστής"

Shakuntala Devi Έφυγε ο “άνθρωπος-υπολογιστής”

Την περασμένη Κυριακή, η “μάγος των μαθηματικών” Shakuntala Devi απεβίωσε στο Bangalore της Ινδίας. Ήταν 83 ετών, και οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο θάνατός της προήλθε από καρδιακά αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.

deviΚατά τη διάρκεια της ζωής της, η Shakuntala Devi είχε κερδίσει τον τίτλο του ανθρώπου-υπολογιστή” επάξια αφού ήταν σε θέση να κάνει εκπληκτικά γρήγορους υπολογισμούς.

Σύμφωνα με το Inquisitr, η Shakuntala Devi άρχισε με τις εκπληκτικές δεξιότητες της στα μαθηματικά,  να κερδίζει χρήματα για την πολύ φτωχή οικογένειάς της. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να δουλέψει στο δρόμο παρουσιάζοντας τις μαγικές της ιδιότητες.

Ακολούθησαν παραστάσεις σε τσίρκο και σύντομα, αυτή η νεαρή μάγος κλήθηκε να εμφανίζεται σε δύο τηλεοπτικές αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές.

«Είχα γίνει ο μοναδικός προστάτης της οικογένειας μου, και είχα τεράστια  ευθύνη, πάρα πολύ μεγάλη για ένα μικρό παιδί. Στην ηλικία των 6, έδωσα την πρώτη μου μεγάλη παράσταση στο Πανεπιστήμιο του Mysore, και αυτό ήταν η αρχή του μαραθωνίου μου δημόσιες παραστάσεις, ” εξιστορούσε η Shakuntala Devi.

Η Shakuntala Devi μπορούσε να πολλαπλασιάσει 13ψήφιο αριθμό σε μόλις 28 δευτερόλεπτα, ή να βρει την κυβική ρίζα ενός πολυψήφιου αριθμό σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Όταν δε, της δινόταν μια ημερομηνία από τον τελευταίο αιώνα, η Shakuntala Devi μπορούσε εύκολα να πει ποια ήταν ακριβώς η ημέρα της εβδομάδας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS