ΑρχικήsecurityΜια ανήθικη αντιτρομοκρατική ιστορία

Μια ανήθικη αντιτρομοκρατική ιστορία

Μία απίστευτη πραγματικά ιστορία έχει εξελιχτεί με πρωταγωνιστή το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) που προχώρησε στην σύλληψη ενός Αμερικάνου έφηβου με πραγματικά πολύ ανήθικο τρόπο. Έίναι ηθικά σωστό με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, να χρησιμοποιούν ψεύτικες ιστοσελίδες προκειμένου να παγιδεύουν επίδοξους τρομοκράτες; Ίσως όμως το ερώτημα δεν μπορεί να περιγράψει την πραγματική διάσταση του γεγονότος. Ας δούμε τι έγινε.

fbiΟ Abdella Ahmad Tounisi, 18, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Τρίτη μετά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα στο O’Hare International Airport του Σικάγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον οδηγούσε στην Τουρκία. Είχε συλληφθεί από μία επιχείρηση του FBI που χρησιμοποίησε μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία επικοινωνούσε με δυνητικούς μαχητές της Τζιχάντ κάνοντας τους να πιστέψουν ότι θέλουν να πραγματοποιήσουν προσλήψεις σε μια τρομοκρατική ομάδα.

Η σελίδα, είχε τίτλο Μια πρόσκληση για Τζιχάντ στη Συρία (A Call for Jihad in Syria) και πρόβαλε φωτογραφίες οπλισμένων ισλαμιστών, σύμφωνα με το Associated Press. Το σύνθημα της σελίδας ήταν: “Ελάτε να συμμετάσχετε με τα λιοντάρια αδέρφια σας … που παλεύουν κάτω από το λάβαρο του πραγματικού Ισλάμ.”

Ο Tounisi κατηγορείται ότι  προσπάθησε να παράσχει υλική υποστήριξη σε ξένους τρομοκράτες, μια παράβαση που τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν συνομιλίες μεταξύ του Tounisi και του FBI που νόμιζε ότι ήταν μια τρομοκρατική ομάδα και ήθελαν να τον στρατολογήσουν.

“Όσον αφορά τις μαχητικές ικανότητες μου, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καμία. Είμαι πολύ μικρός … σωματικά, αλλά προσεύχομαι στον Αλλάχ ότι θα με κάνει να είμαι αποτελεσματικός”, φέρεται να έγραψε και ένας πράκτορας του FBI του απάντησε λέγοντας “Έχουμε εμπιστοσύνη στον Αλλάχ “.

Εδώ αρχίζει να γίνεται καλύτερο…

Οι μυστικοί πράκτορες του FBI έδωσαν εντολή στον Tounisi να αναχωρήσει για την Τουρκία για να μεταβεί στη Συρία και να ενταχθεί σε μια ριζοσπαστική ισλαμική οργάνωση. Οι εισαγγελείς τώρα θα πρέπει να καταδικάσουν τον Tounisi για την πτήση που δεν έκανε, η οποία όπως λένε ότι είναι η απόδειξη των θανάσιμων προθέσεων του, μαζί με ένα e-mail που αναφέρει ότι είναι «πρόθυμος να πεθάνει.”

“Αυτές οι ιστοσελίδες δημιουργούν εγκλήματίες”, δήλωσε ο Phil Turner, ένας πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας ο οποίος είναι ο δικηγόρος υπεράσπισης. “Οι αληθινοί τρομοκράτες δεν χρειάζεται να πάνε σε μια ιστοσελίδα για να ανακαλύψουν διασυνδέσεις. Έχουν πραγματικές επαφές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS