ΑρχικήsecurityΣυνελήφθη Ολλανδός για το DDoS που έσπασε το Διαδίκτυο

Συνελήφθη Ολλανδός για το DDoS που έσπασε το Διαδίκτυο

[quote]Αρχές στη Βαρκελώνη συνέλαβαν σήμερα έναν Ολλανδό για υποτιθέμενη ανάμιξη του με μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έγιναν ποτέ στον κυβερνοχώρο, αναφέρει το BBC.[/quote]


Η Ισπανική αστυνομία συνέλαβε τον 35-χρονο Sven Kamphuis, ιδιοκτήτη και διευθυντή της εταιρείας Cyberbunker Dutch hosting. Οι Αρχές αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν την έκδοση του και τη μεταφορά του στις Κάτω Χώρες.

Nuclear-BombΉταν γνωστό από το παρελθόν ότι η Cyberbunker, ένα site που φιλοξενεί εταιρεία, ήταν πίσω από πολλαπλές επιθέσεις που γινόταν στη Spamhaus, μια αντι-spam οργάνωση. Η επίθεση – ήταν DDoS και χτύπησε το Spamhaus με πάρα πολλά πακέτα αιτημάτων. Λόγω της συγκεκριμένης επίθεσης επιβραδύνθηκε το Διαδίκτυο σε ένα μέρος της Ευρώπης. Οι εταιρείες ασφαλείας που το ανέλυσαν το ονόμασαν «Το DDoS που σχεδόν έσπασε το Διαδίκτυο.”

Το BBC αναφέρει ότι οι αρχές στη Βαρκελώνη ενήργησαν κατόπιν αιτήσεως ενός εισαγγελέα από την Ολλανδία, ο οποίος τους προσδιόρισε μόνο τα αρχικά του ονόματος του υπόπτου  «SK». Η αστυνομία μετά από έρευνα στο σπίτι του κατάσχεσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS