ΑρχικήinetΤο Microsoft Word σαν αντιτρομοκρατικό εργαλείο

Το Microsoft Word σαν αντιτρομοκρατικό εργαλείο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Microsoft Word εκτός από ένα καταπληκτικό εργαλείο δουλειάς γραφείου, είναι και ένα πολύ καλό αντιτρομοκρατικό όπλο, αφού βοήθησε τις βρετανικές Αρχές να συλλάβουν δύο τρομοκράτες που σχεδίαζαν μια βομβιστική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

terroristsΣύμφωνα με μια δημοσίευση της Belfast Telegraph, οι μουσουλμάνοι Richard Dart και ο συνεργός του που χρησιμοποιούσαν το Microsoft Word για να επεξεργαστούν ένα σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να παρακάμψουν κάθε τεχνολογία παρακολούθησης που θα μπορούσε να εντοπίσει τις συνομιλίες τους.

Φαίνεται ότι το δίδυμο χρησιμοποιούσε τον ίδιο υπολογιστή για να πληκτρολογώντας τις λεπτομέρειες του  σχεδίου της επίθεσης. Στη συνέχεια έσβηναν το κείμενο, για να μην είναι σε θέση οι μυστικές υπηρεσίες να υποκλέψουν τη συνομιλία τους.

Το Microsoft Word, όμως, έσωζε αυτόματα τμήματα του κειμένου, τα οποία βοήθησαν την βρετανική αστυνομία να αποκαλύψει τα σχέδια τους και να προλάβει την επίθεση. Τους συνέλαβαν την ώρα που ταξίδευαν για το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση, ο Dart και ο συνεργός του Imran Mahmood που συζήτούσαν το πως να φτιάξουν μια βόμβα, επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Πακιστάν για μια ειδική εκπαίδευση τρομοκρατών και να πάρουν οδηγίες για το πώς να διαχειρίζονται τα εκρηκτικά.

Όταν συνελήφθησαν το 2010, η αστυνομία ανακάλυψε ίχνη εκρηκτικών, κάτι το οποίο ήταν μια ένδειξη ότι το δίδυμο ήταν πολύ κοντά στην εκτέλεση του σχεδίου τους.

Ο Dart φυλακίστηκε για έξι χρόνια, ενώ ο Mahmood καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης εννέα ετών και εννέα μηνών για τρομοκρατία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS