ΑρχικήinetΤι υπάρχει στο πίσω δωμάτιο της Google στο Mountain View

Τι υπάρχει στο πίσω δωμάτιο της Google στο Mountain View

Όχι πολύ μακριά από την έδρα της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, υπάρχει ένα μουντό κτίριο. Αν περπατήσετε στην μπροστινή πόρτα, δεν θα βρείτε αίθουσες γραφείων ή υπολογιστές. Θα βρείτε ένα μυστικό κατάστημα ποδηλάτων, όπου άνθρωποι σαν τον Robert Jimenez και τον Terry Mac ακούνε όλη τη διάρκεια της ημέρας AC/DC και Pink Floyd. Στη συνέχεια, αν προχωρήσετε στο πίσω δωμάτιο, θα τα δείτε: 1.300 πράσινα, μπλε, κόκκινα και κίτρινα ποδήλατα της Google, να στοιβάζονται σαν να είναι σε ένα εργαστήριο του Αϊ-Βασίλη.

Οποιαδήποτε μέρα, θα βρείτε περίπου 700 από τα ποδήλατα διάσπαρτα σαν παιχνίδια σε παιδικό δωμάτιο σε όλη την πανεπιστημιούπολη του Mountain View της Google. Οι Googlers τα χρησιμοποιούν για να πάνε στη δουλειά τους, ή στο πανεπιστήμιο. Για αυτό το λόγο φυσικά ο Jimenez και ο Mac τρέχουν επτά μέρες την εβδομάδα.

Ο εταιρικός στόλος ποδηλάτων έχει γίνει της μόδας στις πανεπιστημιουπόλεις του Silicon Valley την τελευταία δεκαετία. Η Apple διαθέτει ποδήλατα στην πανεπιστημιούπολη, όπως διαθέτει και το Facebook, το LinkedIn και πολλές άλλες μεγάλες web εταιρείες. Κανείς όμως δεν έχει περισσότερα από την Google.

“Η Google είναι σίγουρα μοναδική στη δέσμευσή της για ποδηλασία», αναφέρει ο Colin Heyne, αναπληρωτής διευθυντής του Silicon Valley Bicycle Coalition. Περισσότερο από ένα επτά τοις εκατό των Googlers, ποδηλατούν το πρωί για τη δουλειά καθημερινά στο κεντρικό campus της εταιρείας. Εκεί, η Google έχει στο χώρο ντους με θυρίδες και πετσέτες, ασφαλείς χώρους στάθμευσης (με πλήρη εργαλεία επισκευής), ένα on-site υπηρεσίες επισκευής ποδηλάτων, και εναλλακτικά λεωφορεία για τους εργαζόμενους που θέλουν να ποδηλατήσουν μόλις τα τελευταία λίγα μίλια της μετακίνηση τους.

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες (άρθρο του wired)

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS