ΑρχικήsecurityΠαραβιάστηκαν λογαριασμοί της The Guardian στο Twitter

Παραβιάστηκαν λογαριασμοί της The Guardian στο Twitter

Ο λογαριασμός της εφημερίδας The Guardian στο Twitter  παραβιάστηκε και μαντέψτε από ποιους…  Οι hackers που ανήκουν στην ομάδα Syrian Electronic Army ξαναχτύπησαν.

Είναι ρουτίνα πια για αυτούς,  το να παραβιάζουν λογαριασμούς στο Twitter που ανήκουν σε ιστοσελίδες πολύ υψηλού προφίλ τις τελευταίες εβδομάδες. Την περασμένη Τρίτη παραβίασαν τον λογαριασμό του  AP πάλι στο Twitter και δημοσιεύσαν ότι υπήρξε μια έκρηξη στο Λευκό Οίκο, μια είδηση που κατάφερε να προκαλέσει πτώση στο δείκτη Dow Jones.

guardian-business-tweet

Στο σημερινό hacking τώρα. Οι λογαριασμοί  της εφημερίδας  @GuardianSustBiz και @ BusinessDesk έστειλαν το πρωί τα παρακάτω μηνύματα:
[quote]

Ακολουθήστε το Syrian Electronic Army … Ακολουθήστε την αλήθεια! @Official_SEA12 #SEA #Syria
    Follow the Syrian Electronic Army... Follow the truth! @Official_SEA12 #SEA #Syria[/quote]

 

guardian-sustbiz-tweet

Υπάρχουν ερωτήματα ως προς το πως η ομάδα από την Συρία καταφέρνει να παραβιάσει τόσους λογαριασμούς που ανήκουν σε οργανισμούς όπως το BBC, NPR, CBS και FIFA με προφανή ευκολία.

Και υπάρχουν υποψίες ότι οι hackers με κάποιο τρόπο κατάφεραν να ξεγελάσουν τα θύματα τους με phishing emails.

Για παράδειγμα, εάν οι επιτιθέμενοι έστελναν ένα πειστικό email ή ένα πειστικό tweet, σε κάποιο πρακτορείο ειδήσεων, που ισχυρίζεται ότι περιέχει μια σημαντική είδηση, οι παραλήπτες μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν και να κάνουν ένα κλικ παραπάνω από το επιτρεπόμενο….

Οι περισσότερες επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης επιτρέπουν σε πάρα πολλά άτομα του προσωπικού να ενημερώνουν τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Twitter.  Αν μόνο ένας εργαζόμενος ξεγελαστεί από μια τέτοια επίθεση είναι αρκετό για να πέσει ο λογαριασμός τους σε λάθος χέρια.

Την θεωρία του phishing φαίνεται να συμμερίζεται και ο James Ball, ένας δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Guardian ο οποίος ανέφερε κάτι για μια επίθεση phishing:

james-ball-tweet

[quote]    Τα παιδιά που έκαναν την επίθεση phishing στην Guardian που ανέφερα χθες (SEA ) είναι πραγματικά πολύ καλοί
The guys doing the Guardian phishing attack I mentioned yesterday (it's SEA) are really very good: sustained, changing, mails today.[/quote]

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές άλλων μέσων ενημέρωσης, συνολικά 11 λογαριασμοί που ανήκουν στην εφημερίδα The Guardian παραβιάστηκαν – και αν και ορισμένοι έχουν ανακτηθεί, άλλοι φαίνεται να εξακολουθούν να στέλνουν μη εξουσιοδοτημένη tweets, αναφέρει η Sophos.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS