ΑρχικήinetΗ ΑΕΠΙ στρέφεται δικαστικά εναντίον όλων των Ελληνικών παρόχων ζητώντας το μπλοκάρισμα...

Η ΑΕΠΙ στρέφεται δικαστικά εναντίον όλων των Ελληνικών παρόχων ζητώντας το μπλοκάρισμα torrent sites

seized_domain

H γνωστή μας εικόνα από πολλές ιστοσελίδες που έχουν μπλοκαριστεί από τις αρχές στο εξωτερικό (συνήθως Αμερική) έρχεται και στην Ελλάδα. Όχι βέβαια με το σήμα του FBI, αλλά με το σήμα των Δικαστικών Αρχών που ίσως αύριο αποφασίσουν το μπλοκάρισμα αρκετών file sharing ιστοσελίδων, μετά από καταγγελία που κατέθεσε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Παραθέτουμε την δημοσίευση του ADSLGR

Αύριο 30/4/2013 εκδικάζεται σύμφωνα με πληροφορίες του adslgr.com η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, γνωστή και ως ΑΕΠΙ, εναντίον των παρόχων ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Forthnet, hellas online, On Telecoms και ΕΔΕΤ, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, κτήριο 5, και ώρα 9.30.

Η ΑΕΠΙ με την κίνηση της αυτή ζητάει από τους παρόχους, όχι μόνο την απαγόρευση πρόσβασης αλλά και το μπλοκάρισμα σε επίπεδο DNS στις παρακάτω ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες:

  1. www.greek.to
  2. www.greek-team.cc
  3. www.p2planet.net
  4. www.tsibato.info
  5. www.greekddl.eu
  6. www.greek-best.com
  7. www.kat.ph
  8. www.isohunt.com
  9. www.1337x.org
  10. www.h33t.com

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά εκδικάζεται σε τέτοιο επίπεδο και μέγεθος ανάλογη ελληνική υπόθεση απαγόρευσης πρόσβασης σε συγκεκριμένα sites κάτι που θέτει εύλογα ερωτήματα για την προστασία της δικτυακής ουδετερότητας. Η αυριανή εξέλιξη, μαζί με την απόφαση που θα γίνει γνωστή τις αμέσως επόμενες μέρες, θα έχει προσωρινή ισχύ μέχρι την εκδίκαση των τακτικών ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ κατά των παρόχων όπου εκεί θα αποφασιστεί οριστικά αν όντως οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να μπλοκάρουν ή όχι την πρόσβαση στα συγκεκριμένα sites. Ευνόητο είναι πως οποιαδήποτε απόφαση η οποία δικαιώνει την ΑΕΠΙ δημιουργεί δικαστικά προηγούμενα για επόμενες κινήσεις.
adslgr.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS