ΑρχικήsecurityΟ λογαριασμός σας στην PayPal έχει τεθεί σε αναμονή. Προσοχή Malware

Ο λογαριασμός σας στην PayPal έχει τεθεί σε αναμονή. Προσοχή Malware

Μια νέα κακόβουλη καμπάνια που έχει σαν στόχο τους χρήστες της PayPal έχει αρχίσει να κυκλοφορεί. Πίσω από τη συγκεκριμένη καμπάνια είναι η ομάδα Amerika, μια εγκληματική οργάνωση που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για πολλά από τα σημαντικότερα spam που τρέχουν αυτή τη στιγμή και έχουν σχεδιαστεί για να παρασύρουν τους χρήστες σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν κακόβουλο λογισμικό.

amerikaΣύμφωνα με το blog Dynamoo, τα τελευταία κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κυκλοφορούν με τίτλο «αίτηση επαναφοράς κωδικού πρόσβασης Yoyr PayPal,”  ή στα αγγλικά “Requested Reset of Yoyr PayPal Password,” Τα κακόβουλα emails ενημερώνουν τους αποδέκτες τους ότι οι λογαριασμοί τους στην PayPal έχουν τεθεί σε αναμονή” μέχρι να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης.

“Για να πάρετε πίσω το λογαριασμό σας στην PayPal, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό πρόσβασης. Είναι εύκολο: Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να ανοίξετε ένα ασφαλή παράθυρο στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Επιβεβαιώστε ότι είστε ο κάτοχος του λογαριασμού, και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες, αναφέρει το κακόβουλο μήνυμα.

Βέβαια αυτοί που κάνουν κλικ στις συνδέσεις που περιέχονται στο μήνυμα οδηγούνται σε μια νόμιμη ιστοσελίδα που έχει καταληφθεί από τους hackers. Η  ιστοσελίδα αυτή έχει ρυθμιστεί  να ανακατευθύνει τους επισκέπτες της σε μια άλλη ιστοσελίδα που περιέχει ένα κακόβουλο λογισμικό.

Θα πρέπει να είμαστε πάντα σε επιφυλακή για τέτοια emails. Για να ελέγξετε εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται να προέρχεται από το PayPal είναι νόμιμο, περάστε το ποντίκι πάνω από τις συνδέσεις (χωρίς να κάνετε κλικ πάνωω τους) και βεβαιωθείτε ότι σας οδηγούν στην paypal.com και όχι σε άλλες ιστοσελίδες.

Τα ορθογραφικά λάθη είναι επίσης ένα σημάδι που φανερώνει τις απάτες. Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή την περίπτωση, οι spammers στο θέμα του κακόβουλου μηνύματος γράφουν Yoyr PayPal,” αντί για  Your PayPal.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS