ΑρχικήsecurityΝέα κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook υπόσχεται ότι θα φανερώσει ποιοι κοιτάζουν το...

Νέα κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook υπόσχεται ότι θα φανερώσει ποιοι κοιτάζουν το προφίλ σας

Άλλη μια προειδοποίηση από το Hoax Slayer για μια ψεύτικη και κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook που υπόσχεται ότι θα φανερώσει ποιοι κοιτάζουν το προφίλ σας κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο κοινωνικό δίκτυο.

 

[quote]

WOW! Δοκίμασα το νεό app εδώ και βρήκα ποιοι επισκεφτήκαν το προφίλ μου αυτή την εβδομάδα, εσύ γνωρίζεις τη νέα εφαρμογή; Δείτε τώρα ποιος κοιτάζει το προφίλ σας .

“WOW! I just tried this newest app here and I just f0und 0ut l0ts of users visited my pr0fle this week, h0w ab0ut u d0 u know now ab0ut this newest app? check 0ut n0w wh0 viewed ur pr0file.”

[/quote]

 

Οι χρήστες που κάνουν κλικ στις συνδέσεις που περιέχονται σε αυτές τις κακόβουλες δημοσιεύσεις οδηγούνται σε μια σελίδα του Facebook, απ’ όπου λαμβάνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να εγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης, οι χρήστες θα πρέπει να δώσουν πρόσβαση συην εφαρμογή να συνδεθεί στο προφίλ τους για να εξακριβώσει την ηλικία τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας επαλήθευσης της ηλικίας, τα θύματα στην πραγματικότητα παραδίνουν στους επιτιθέμενους τα  authentication tokens, τα οποία χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν προσωρινή πρόσβαση στο λογαριασμό των θυμάτων, με ότι σημαίνει αυτό, δημοσιεύσεις με το όνομα τους κλπ.

Μετά από αυτό το θύμα οδηγείται, στην συμπλήρωση κάποιας έρευνας. Ενώ οι έρευνες μπορεί να φαίνονται αβλαβείς, οι απατεώνες κερδίζουν χρήματα κάθε φορά που κάποιος τις συμπληρώνει.

Επιπλέον, τα θύματα καλούνται να δώσουν κάποια προσωπικά στοιχεία, τα οποία οι απατεώνες μπορούν να τα καταχραστούν με διάφορους τρόπους.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω gallery για να δείτε περισσότερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS