ΑρχικήinetΤο CERN ανακατασκευάζει με το αρχικό υλικό και λογισμικό την πρώτη ιστοσελίδα

Το CERN ανακατασκευάζει με το αρχικό υλικό και λογισμικό την πρώτη ιστοσελίδα

Οι επιστήμονες από το CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να μην ξεχάσουμε τις πρώτες ημέρες του Διαδικτύου. Στόχος της ομάδας είναι να διατηρήσει το αρχικό υλικό και το λογισμικό που φιλοξένησε κάποτε την πρώτη διαδικτυακή σελίδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Sir. Tim Berners-Lee, το World Wide Web έχει πλέον κατ ‘εκτίμηση 14.270 εκατομμύρια σελίδες και περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χρήστες.

Ο web manager της ομάδας επικοινωνίας του CERN, Dan Noyes, δήλωσε στο BBC ότι η αποκατάσταση της πρώτης ιστοσελίδας θα επιτρέψει στις μελλοντικές γενιές να δουν πως ξεκίνησε το διαδίκτυο, σε ποιο βαθμό έχει εξελιχθεί και πώς όλο αυτό επηρεάζει τη σύγχρονη ζωή:

I want my children to be able to understand the significance of this point in time: the web is already so ubiquitous – so, well, normal, – that one risks failing to see how fundamentally it has changed.

και πρόσθεσε:

We are in a unique moment where we can still switch on the first web server and experience it. We want to document and preserve that.

Στο CERN έχουν ήδη σηκώσει μια σελίδα που περιγράφει λεπτομερώς το πρόγραμμα αποκατάστασης, αλλά δίνει και πρόσβαση στην πρώτη ιστοσελίδα.

tim_berners-leenextbrowser

 

 

 

 

 

Πάνω από (αριστερά): ο Tim Berners-Lee, ο «πατέρας του Διαδικτύου». Πάνω (δεξιά) ο υπολογιστής NeXT που φιλοξένησε την πρώτη ιστοσελίδα του κόσμου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS