ΑρχικήinetΣτο στόχαστρο της E.E. η Motorola Mobility για αθέμιτο ανταγωνισμό

Στο στόχαστρο της E.E. η Motorola Mobility για αθέμιτο ανταγωνισμό

motorola_logoΗ Motorola Mobility ενδέχεται να έχει καταχραστεί την δεσπόζουσα θέση της στην αγορά, όταν αρνήθηκε να παραχωρήσει στην Apple δικαίωμα εκμετάλλευσης τεχνολογίας, στοιχειώδους για την λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ε.Ε.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τον υγιή ανταγωνισμό, η άρνηση της παραχώρησης του δικαιώματος εκμετάλλευσης κατοχυρωμένων τεχνολογιών, υπό όρους εύλογους και δίκαιους, χωρίς διακρίσεις, όταν η ενδιαφερόμενη επιχείρηση είναι πρόθυμη να αποδεχτεί τους όρους αυτούς και να καταβάλλει το (λογικό) αντίτιμο.

Η Motorola Mobility, η οποία εξαγοράστηκε από την Google τον Αύγουστο του 2011, κατείχε εντολή δικαστηρίου που απέτρεπε την χρήση κατοχυρωμένων, αν και στοιχειωδών για την βιομηχανία, τεχνολογιών.

«Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος για την καινοτομία και την ανάπτυξη. Το ίδιο ισχύει και για τον ανταγωνισμό», σχολίασε ο Χ.Αλμούνια, ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού.

Πάντως, πρόκειται για το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής διερεύνησης του θέματος που κάνει η Επιτροπή. Δεν αποτελεί τελικό συμπέρασμα, θα μπορούσε όμως να οδηγήσει στην απαγγελία επίσημων κατηγοριών για αθέμιτο ανταγωνισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ένα πιθανό πρόστιμο θα επιβάρυνε την Motorola Mobility, όχι την Google, καθώς «η περισσότερη δραστηριότητα που ίσως αποδειχτεί πως παραβιάζει τους κανόνες περί υγιούς ανταγωνισμού έλαβε χώρα πριν η Google εξαγοράσει την εταιρεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS