ΑρχικήinetΕπένδυση 1 δισ. δολαρίων στο Νook από την Microsoft

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων στο Νook από την Microsoft

H Microsoft εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την Nook Media LLC, την κοινοπραξία που συστήθηκε με πρωτοβουλία της αλυσίδας εκατοντάδων βιβλιοπωλείων στις ΗΠΑ, Barnes & Noble.

microsoft-nookH πρόταση, που έγινε γνωστή από έγγραφα στα οποία απέκτησε πρόσβαση το TechCrunch.com, φέρει την Microsoft να ενδιαφέρεται για την πλατφόρμα και το ψηφιοποιημένο περιεχόμενο (ψηφιακά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων σχολικών). Η διάθεση e-reader και tablet με Android της οικογένειας Nook αναμένεται να σταματήσει και μάλιστα από τα τέλη του 2014. Η εταιρεία έχει διαθέσει 10 εκατομμύρια Nook και έχει 7 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές. Το περιεχόμενο που διαθέτει σήμερα η Nook Media θα είναι διαθέσιμο μέσω apps σε συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Η Microsoft έχει επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ήδη από τον Απρίλιο του 2012, με μια συμφωνία που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη περιεχομένου για συστήματα με Windows 8. Έτσι, η Microsoft απέκτησε μερίδιο 16,8% στην Nook Media LLC.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS