ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν 8 άτομα για τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε online

Συνελήφθησαν 8 άτομα για τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε online

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν συνάψει ένα πολύ ογκώδες φάκελο που κατηγορεί και ονομάζει οκτώ άτομα σαν τη μεγαλύτερη παγκόσμια “οργάνωση εγκλήματος στον κυβερνοχώρο“. Τους καθιστούν υπεύθυνους για την κλοπή 45 εκατομμυρίων δολαρίων από ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο. Επτά από τους οκτώ ύποπτους έχουν συλληφθεί, ενώ οι αρχές λένε ότι ο όγδοος φέρεται να δολοφονήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία τον περασμένο μήνα σύμφωνα με το mashable.

atm45Οι οκτώ ύποπτοι κατηγορούνται ότι κατάφεραν να μπουν στο σύστημα των τραπεζών της Νέας Υόρκης, αφαιρώντας 2.800.000 δολάρια από τα ΑΤΜ. Είναι ύποπτοι συνεργασίας με τους hackers που έσπασαν δύο φορές τα συστήματα επεξεργασίας πιστωτικών καρτών, έκλεψαν τα δεδομένα των ΑΤΜ και παρέκαμψαν το ανώτατο όριο αναλήψεων. Η τεχνική αυτή είναι γνωστή ως “unlimited operation,”, αφού οι επιτιθέμενοι μπορούν να αποσπάσουν ένα δυνητικά απεριόριστο ποσό μετρητών.

Όπως καταγγέλλει το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι και οι συν-συνωμότες τους, συμμετείχαν σε μια μαζική ληστεία τραπεζών, που εξαπλώθηκε σε ολόκληρο το Διαδίκτυο και ολόκληρο τον κόσμο“, δήλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες η Εισαγγελέας Loretta E. Lynch.

Αντί για όπλα και μάσκες, αυτή η οργάνωση χρησιμοποιούσε φορητούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο“, συνέχισε η Lynch. το να κλέψουν εκατομμύρια δολάρια από εκατοντάδες ΑΤΜ ήταν θέμα ωρών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS