ΑρχικήsecurityΕιδικός ασφαλείας της PayPal: “To iPhone 5S θα μας σώσει μια και...

Ειδικός ασφαλείας της PayPal: “To iPhone 5S θα μας σώσει μια και καλή από τους Hackers”

iphone-fingerprint-sensor

Είναι η αλήθεια πως ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή αρκετά ανασφαλής και κάθε λίγο και λιγάκι μια νέα εταιρεία που δραστηριοποιείτε στον χώρο του διαδικτύου πέφτει θύμα μιας επίθεσης hacker και με αυτό τον τρόπο ευαίσθητα δεδομένα και κωδικοί  καταναλωτών αθέμιτα να γίνονται προσβάσιμα.

Πλέον χρειαζόμαστε μια καλύτερη τεχνολογία για να προστατέψει εμάς και τις εν λόγω εταιρείες από την υπάρχουσα των κωδικών. Ο τρόπος του 2-Step authentication έχει μπει πλέον σε λειτουργία με τους χρήστες να λαμβάνουν ασφαλή μηνύματα στο κινητό τους με κωδικούς για να ολοκληρώσουν μια εγγραφή η πληρωμή online αλλά σίγουρα δεν είναι και ο ευκολότερος.

Ο Michael Barrett είναι ειδικός ασφαλείας της PayPal και πιστεύει πως ο νέος, ευκολότερος και πιο ασφαλής τρόπος ακούει στο όνομα iPhone 5S. Σε ομιλία του  στο Interop, ανέφερε πως η χρήση κωδικών είναι πλέον ένα πεπαλαιωμένο σύστημα ασφαλείας. Οι χρήστες έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν χιλιάδες κωδικούς που είτε τους ξεχνάνε είτε δεν τους χρησιμοποιούν ποτέ και έτσι καταλήγουν να χρησιμοποιούν ένα κωδικό για τα πάντα αυξάνοντας τον κίνδυνο αυτός να γίνει γνωστός.

“Users will pick poor passwords and then they’ll reuse them everywhere,” Barrett said. “That has the effect of reducing the security of their most secure account to the security of the least secure place they visit on the internet.”

Ο Barrett πιστεύει πως ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα ασφαλές ανοιχτό πρωτόκολλο για τις συναλλαγές στο διαδίκτυο και όχι μόνο με την εναρμόνιση hardware και λογισμικού σε μια συσκευή. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε το iPhone 5S που φημολογείται πως θα κάνει χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων μιας και με αυτό τον νέο τρόπο ο Barret  πιστεύει πως οι συναλλαγές θα γίνουν πολύ καλύτερες και πάνω από όλα ασφαλής.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS