ΑρχικήsecurityFacebook Lottery Scam κερδίσατε 950.000 δολάρια

Facebook Lottery Scam κερδίσατε 950.000 δολάρια

Νέα scam emails με τίτλο “Συγχαρητήρια είστε ο νικητής,” που φαινομενικά προέρχεται από το Facebook προσπαθούν να ξεγελάσουν τα μέλη του μεγάλου κοινωνικού δικτύου και να τα κάνουν να πιστέψουν ότι έχουν κερδίσει ένα εντυπωσιακό ποσό στο Facebook Online International Lottery.
Σύμφωνα με το Hoax Slayer, τα μηνύματα παροτρύνουν παραλήπτες να απαντήσουν και να παρέχουν το όνομά τους, τη διεύθυνση, τον αριθμό του κινητού τους, το επάγγελμα, την οικογενειακή κατάσταση, την ηλικία, τη χώρα, την εθνικότητα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες πληροφορίες.

Lottery-scamsΣτα επόμενα στάδια, οι απατεώνες  ζητούν από τα θύματα τους να πληρώσουν τα τέλη που φέρονται να χρειάζονται για να μεταφερθούν τα χρήματα. Τα τέλη αυτά δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το χρηματικό έπαθλο για “νομικούς λόγους.”

Θυμηθείτε, δεν έχει σημασία πόσο νομότυπο φαίνεται το e-mail, κανείς δεν κερδίζει ποτέ οποιαδήποτε χρήματα, εκτός από τα άτομα που τρέχουν την κακόβουλη καμπάνια.

Πάντα θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε παρόμοια e-mail με την ανάλογη προσοχή, καθώς υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες όχι μόνο κινδυνεύεται να να χάσετε τα χρήματά σας. Σε μία περίπτωση, δύο Νοτιοκορεάτες απήχθησαν από Νιγηριανούς μετά από την συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο e-mail.

Ένα απόσπασμα από το scam e-mail:

“Χαιρετισμούς Αγαπητέ τυχερέ νικητή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα της ετήσιας κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου, 2013 από την ομάδα του Facebook για την προώθηση μετρητών που θα ενθαρρύνουν τη χρήση του Facebook σε όλο τον κόσμο.

Το όνομά σας ήταν ανάμεσα στους 20 τυχερούς που κέρδισαν 950.000.00 δολάρια ”

Και η Αγγλική έκδοση

“Greetings to you Dear lucky winner. We are pleased to inform you of the result of the just concluded annual final draws held on the 29th of April 2013 by Facebook group in cash promotion to encourage the usage of Facebook worldwide.

Your name was among the 20 lucky winners who won $950.000.00USD (Nine hundred and Fifty Thousand United State Dollars) each on the Facebook group promotion award attached to Lucky Number (FB-225-7736), Ticket Number (FB-172-60), Batch Number (FB-0281/544) and Serial Number (99352748-2013).

The online draws was conducted by a random selection of emails you were picked by an advanced automated random computer search from the Facebook in other to claim your $950.000.00usd.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS