ΑρχικήinetΤο Bloomberg News πιάστηκε να "κατασκοπεύει" τους πελάτες του

Το Bloomberg News πιάστηκε να “κατασκοπεύει” τους πελάτες του

Δημοσιογράφοι από τη διάσημη πολυεθνική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης Bloomberg έχουν κατηγορηθεί γιατί χρησιμοποιούσαν τα οικονομικά δεδομένα του τερματικού σταθμού της εταιρείας για να κατασκοπεύουν άτομα που χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία για να μαθαίνουν νέα των αγορών.

BloombergNewsΗ είδηση ​​ήρθε στο φως όταν εκπρόσωποι της Goldman Sachs άρχισαν να παραπονιούνται ότι δημοσιογράφοι του Bloomberg τηρούσαν καρτέλες για τους υπαλλήλους τους.

Ο Matthew Winkler, αρχισυντάκτης του Bloomberg News, παραδέχθηκε ότι δημοσιογράφοι είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών, ωστόσο, τόνισε ότι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση μόνο σε περιορισμένα δεδομένα, σε μια πολιτική που λέγεται ότι ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα με τον Winkler, “οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση μόνο στο ιστορικό των logins ενός χρήστη, χωρίς καμία δυνατότητα να ελέγχου σε απόρρητες πληροφορίες“. Επιπλέον, μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω του help desk της εταιρείας.

“Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση στις συναλλαγές, στο portfolio, στα προσωπικά μηνύματα των πελατών ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορούν να δουν καν τι έχουν διαβάσει οι πελάτες μας, ” συνεχίζει ο Winkler.

Ο ίδιος τονίζει επίσης το γεγονός ότι σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας απαγορεύεται να συζητάνε για άρθρα ή και αποκλειστικές πληροφορίες σχετικά της εταιρείας και των πελατών της.

Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος μας, καθώς δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κουλτούρα μας ούτε την κληρονομιά μας. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να διατηρήσουμε υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές των νέων τεχνολογιών για να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας.

Όμως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες μια έρευνα για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την κατασκοπεία” των δημοσιογράφων του  Bloomberg.

“Ερευνούμε την υπόθεση και έχουμε έρθει σε επαφή με το Bloomberg για να μάθουμε περισσότερα,” ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου στην εφημερίδα The Guardian.

Φαίνεται ότι οι δηλώσεις του Matthew Winkler, από το Bloomberg News, υποβάθμισαν το γεγονός αλλά δεν έπεισαν τους Ομοσπονδιακούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS