ΑρχικήinetDoodle 4 Google Οι Έλληνες Νικητές

Doodle 4 Google Οι Έλληνες Νικητές

Θυμόσαστε όλοι το Doodle 4 Google, ένα διαγωνισμό της Google που καλούσε όλους τους μαθητές των ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να επανασχεδιάσουν το λογότυπό της. Τα νέα λοιπόν είναι ότι οι παρακάτω κριτές του Ελληνικού διαγωνισμού ανέδειξαν νικητές ανά κατηγορία. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ήταν 4 και χωρισμένες σε ηλικιακές ομάδες: 1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο, λύκειο.

Οι κριτές

Aggelos Antonopoulos

Άγγελος Αντωνόπουλος- Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και Διευθυντής Α΄Εργαστηρίου Ζωγραφικής

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στα Τρόπαια Γορτυνίας το 1957. Σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τους Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα και Β. Βασιλειάδη. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 14 ατομικές εκθέσεις (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΩΝ,ART ATHINA, TITANIUM, ART FORUM ΤΣΑΤΣΗΣ – Θεσσαλονίκη,ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ – Αθήνα, GALLERY CITRONNE – Πόρος, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Λευκωσία,Τ.Α.F. –Αθήνα κ.ά.) και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κύπρος, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Αγγλία, Η.Π.Α. κ.ά.) Έχει ζωγραφίσει τους Κινηματογράφους IDEAL στην Αθήνα και CINEAK στον Πειραιά. Από το 1989 διδάσκει Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Michalis Georgiou

Μιχάλης Γεωργίου – Graphic designer, Υπεύθυνος τομέα graphic design Κολλεγίου Βακαλό

O Mιχάλης Γεωργίου γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε graphic design στο Κολλέγιο Βακαλό και το London College of Communication, University of the Arts. Από το 1992 διδάσκει στο προπτυχιακό & μεταπτυχιακό τμήμα του Κολλεγίου Βακαλό και είναι Υπεύθυνος του Tομέα Γραφιστικής. Είναι συνιδρυτής & Creative Director του G Design Studio. Ανάμεσα στους πελάτες του συγκαταλέγονται η Κρατική Oρχήστρα Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Μουσείο Ακρόπολης, η συλλογή Οικονόμου και το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Από την ίδρυση του έως σήμερα το G Design Studio έχει αποσπάσει πλήθος εθνικών και διεθνών διακρίσεων και η δουλειά του παρουσιάζεται σε διεθνείς εκδόσεις. Δουλειές του έχουν εκτεθεί στο Design Museum του Λονδίνου, το Μουσείο Μπενάκη και τα European Design Awards μεταξύ άλλων. Είναι εμπνευστής και συνδιοργανωτής του Design Walk, της διετούς έκθεσης για το graphic design.

Vaggelis Iliopoulos

Βαγγέλης Ηλιόπουλος – Συγγραφέας & Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σήμερα ζει στην ίδια πόλη με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο οι περιπέτειές του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν στην Κορέα, ενώ για την παρουσίασή του σε σχολεία και λογοτεχνικά φεστιβάλ έχουν μεταφραστεί στην Ιταλία, στη Βουλγαρία και στη Γερμανία. Αναμένεται η έκδοσή του στην Κίνα. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Κορέα, Κίνα. Μερικά από αυτά έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από τους συνθέτες Δέσποινα Σουγιούλ, Κώστα Θωμαϊδη, Σπύρο Λάμπρου και Γιώργο Χριστιανάκη. Έχουν παιχτεί τα θεατρικά του: «Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας κι ο τελευταίος ιππόκαμπος», «Ο Βιβλιοπόντικας» και «Ο Τριγωνοψαρούλης επιστρέφει» το οποίο είναι και το πρώτο έργο του το οποίο γράφτηκε αρχικά ως θεατρικό, μετά από παραγγελία του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας με άρθρα του σε περιοδικά. Για μια δεκαετία ήταν συνεργάτης των περιοδικών «Το παιδί κου κι εγώ» και «Παράθυρο στην εκπαίδευση» καθώς και της παιδικής εφημερίδας «Φινιστρίνι». Σήμερα αρθρογραφεί στο περιοδικό «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο». Από το 2008 είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Maria Kavogianni

Μαρία Καβογιάννη – Ηθοποίος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, αλλά και Παιδαγωγικά. Εργάστηκε, μάλιστα, ως δασκάλα πριν την κερδίσει η Υποκριτική. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις θεάτρου, έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε πολλές γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Iris Kritikou

Ίρις Κρητικού – Ιστορικός Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια. Αντιπρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές βυζαντινής και σύγχρονης τέχνης στο Institut fur Byzantinistik του Πανεπιστημίου της Βιέννης και στο Courtauld Institute του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Επιπλέον, παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Education (M.Ed.) του BOWIE State University, Maryland System και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ Αθήνα. Από το 1994 εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις σε Ελληνικά Πολιτιστικά Ιδρύματα στους τομείς της τέχνης και της εκπαίδευσης. Από το 2004 εργάζεται ως ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων παρουσιάζοντας το έργο Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεργαζόμενη με Μουσεία, Ιδρύματα, Ιδιωτικές Συλλογές και ιδιωτικούς χώρους Τέχνης και υπογράφοντας ατομικές και θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μουσείο Μπενάκη, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μουσείο Ηρακλειδών, Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» και «Τεχνόπολις» στην Αθήνα, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, Πινακοθήκη Μοσχανδρέου, Μεσολόγγι, Ίδρυμα Μπελλώνια -Σαντορίνη, Ερμουπόλεια -Σύρος, Πινακοθήκη Κοντιά -Λήμνος, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού- Παράρτημα Βερολίνου, Σισμανόγλειο Μέγαρο και Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης- Κωνσταντινούπολη, Ex Convento San Cosma e Damiano στη Βενετία, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαγκάης (MOCA) κ.ά. Παράλληλα διδάσκει τέχνη σε ενήλικες και αρθογραφεί σε περιοδικά τέχνης και πολιτισμού. Είναι Αντιπρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Eva Stamati

Εύα Σταμάτη- Διευθύντρια Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Η Εύα Σταμάτη, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12.2.1965. Το 1983 αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη, το 1988 αποφοίτησε από το Vakalo Art & Design College, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο London College of Printing από όπου και αποφοίτησε το 1989. Από το 1990-2007 εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στον τομέα των γραφικών τεχνών και της οπτικής επικοινωνίας. Από το 2004-2007 εργάστηκε παράλληλα ως βοηθός καθηγητή στη Βακαλό και ως αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Από το Μάρτιο του 2010 έως και σήμερα είναι Διευθύντρια του Μουσείου.

Vassilis Xaralabopoulos

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος – Ηθοποιός

Γεννήθηκε στο Αίγιο και μεγάλωσε στον Βύρωνα Αττικής. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1992. Από τότε μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλές αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, όπως: “Οι υπηρέτριες» και « Υπηρέτης 2 αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, «Μόλις Χώρισα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, ¨Μαγειρεύοντας με τον Έλβις» του Lee Hall, «Βάτραχοι», «Όρνιθες», «Θεσμοφοριάζουσες», «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, «Βάκχες» του Ευριπίδη, «Μαμά μην τρέχεις» της Ελένης Ράντου, «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Νύχτα Ραδιοφόνων» του Νίκη Σίλβερ και «Βροχοποιός» του Ρίτσαρντ Νας σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές αγαπημένες σειρές στην τηλεόραση, όπως «Εγκλήματα», «Δέκα Μικροί Μήτσοι», «Είσαι το ταίρι μου», «Κόκκινος Κύκλος», «Με λένε Βαγγέλη» και «Το 10», για το οποίο μάλιστα έχει λάβει το βραβείο Β’ αντρικού ρόλου. Τέλος, στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «E-mail», «PO 20», «Λούφα και παραλλαγή», «Πεθαίνω για σένα», «Bank Bang», «Aν» και «Πέντε λεπτά ακόμα», για το οποίο του απονεμήθηκε το βραβείο Α’ αντρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

Φιναλίστ

 

Η ψηφοφορία έχει τελειώσει. Επισκεφθείτε ξανά την ιστοσελίδα για να μάθετε τον νικητή!

 

Φιναλίστ 1η-3η Δημοτικού

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ, 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών

Φιναλίστ 4η-6η Δημοτικού

 

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΕΥΝΙΚ, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Λιτόχωρο

Φιναλίστ Γυμνασίου

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας

Φιναλίστ Λυκείου

 

ΕΛΕΖΙ ΓΚΕΡΑΛΝΤ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής

 

Δείτε όλα τα Ελληνικά Doodles

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS