ΑρχικήsecurityΠροσοχή! στο chat του Facebook, το Dorkbot malware είναι εκεί

Προσοχή! στο chat του Facebook, το Dorkbot malware είναι εκεί

Ερευνητές ασφαλείας από την Bitdefender έχουν εντοπίσει μια νέα παραλλαγή του Dorkbot worm. Το κακόβουλο λογισμικό έχει σχεδιαστεί να εξαπλώνετε από τον έναν υπολογιστή στον άλλο μέσω της υπηρεσίας chat του Facebook.

hackerΜόλις μολύνει μια συσκευή, το κακόβουλο στοιχείο είναι ικανό να παρακολουθεί τις δραστηριότητες περιήγησης του θύματος. Όμως δεν σταματάει εκεί. Μπορεί να αποσπάσει τα προσωπικά στοιχεία του θύματος, όπως όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και μπορεί να αρχίζει να κατεβάζει διάφορες κακόβουλες εφαρμογές στο μολυσμένο μηχάνημα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η οικογένεια του Dorkbot malware  είναι πιο διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να ξεγελάσει τα θύματα του, το  Dorkbot προτρέπει τους χρήστες να ανοίξουν μια φαινομενικά ακίνδυνη εικόνα που έρχεται σε μορφή αρχείου .Jpg.

Το Dorkbot, το οποίο χρησιμοποιεί το IRC για την αποστολή και λήψη δεδομένων, μπορεί επίσης να μεταδοθεί και μέσω ενός USB που είναι συνδεδεμένο σε μια μολυσμένη συσκευή.

Για να προστατευτείτε από αυτήν την απειλή, οι εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε ύποπτα links που παίρνετε μέσω του chat, ακόμα κι αν φαίνεται ότι προέρχονται από κάποιον φίλο σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS